Gripele, infecțiile respiratorii sau pneumoniile, creștere alarmantă în Timiș. Avem cifrele!

untitled design set 970x90 px

Cazurile de gripă, infecții respiratorii sau pneumonii au crescut alarmant în ultimele 2 săptămâni în Timiș. Multe dintre îmbolnăviri sunt grave și au necesitat internare.

Potrivit datelor furnizate de DSP Timiș, de la finalul lunii decembrie până acum, au fost raportate peste 200 de cazuri de gripă cu 33 de internări.

„Evoluția infecțiilor respiratorii, la nivelul județului Timiș, în perioada 20 decembrie 2022 – 4 ianuarie 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut a înregistrat un important trend ascendent, în primul rând în ceea ce privește numărul cazurilor de gripă: anul trecut am înregistrat un număr de 12 cazuri de gripă fără internări, iar în ultimele două săptămâni au fost raportate 231 de gripe cu 33 de internări”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, Cornelia Bubatu.

Și numărul de infecții acute ale căilor respiratorii superioare a înregistrat o creștere semnificativa, fiind raportate 2.863 de cazuri în ultimele 14 zile, de aproximativ 3 ori mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent. Atunci au fost înregistrate 871 de cazuri.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pneumoniile crează și ele probleme. Aproape 280 de cazuri au fost înregistrate de la începutul sezonului rece. Triplu față de iarna anului 2022.

Joi după masă, ministrul Sănăătății va avea analiza ultimele raportări privind îmbolnăvirile și va decide dacă este nevoie sau nu de declararea epidemiei de gripă în țara noastră.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/