Drona de 72.000 de euro a fost recuperată din apele Timișului, la un an de când a fost ”pierdută”

După ce apele învolburate ale Timișului au înghițit-o tot apele tulburi, au adus drona pierdută anul trecut, la suprafață.

Cu aparatul de zbor, pilotat de la sol pe timp de noapte, s-a încercat găsirea unei persoane care amenința că se sinucide, cu aruncarea în râu, numai că drona a căzut în râul Timiș în zona Teiuș și cum apele erau destul de mari, s-a considerat că aparatul de zbor a fost luat de ape. La scurt timp firma daneză a înlocuit drona, fiind în garanție. Acum, după ploile din ultimele zile, nivelul râului Timiș a fost crescut, iar după retragerea apei, un cetățean din zona Gării a găsit drona în grădina sa, astfel că a anunțat primăria Caransebeș.

Poate acum după un an, se vor putea găsi unele explicații cu privire la pierderea aparatului, dacă se va evalua cutia neagră…a fost eroare umană, sau defecțiune a aparatului de zbor fără pilot.

Reamintim că drona alături de alte asemenea două aparate, a fost achiziționată prin Proiectul derulat de Primăria Caransebeș cu Ministerul de Interne al Republicii Serbia.

Potrivit viceprimarului municipiului, Filip Strejariu, proiectul „Managementul comun al situațiilor de urgență în zona transfrontalieră Caransebeș – Juzno Banatski” este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de municipalitate.

Valoarea proiectului este de 2,4 milioane de euro, din care 1,2 milioane i-au revenit municipiului de pe Timiș și Sebeș.

citește și:

72.000 de euro, suportați de firma daneză. Drona pierdută, înlocuită cu una nouă!

Scafandri pe fundul Timişului! Caută o avere!