Două focare de pestă porcină în Timiș

young pigs in hog farms, pig industry
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a descoperit duă focare de pestă porcină în două localități.

Un focar se află în Cenei, fiind afectați porcii companiei Smithfield, iar al doilea este în localitatea Opăița, într-o exploatație nonprofesională de porcine.

„În urma examinării probelor provenite de la porcii domestici din exploatația comercială de suine aparținând SC SMITHFIELD ROMÂNIA Ferma Cenei, județul Timiș, rezultatul fiind pozitiv, au fost trimise la Institutul de  Diagnostic și Sănătate Animală București pentru confirmare și  identificare a virusului pestei porcine africane.
După efectuare examenelor  de laborator efectuate  la Institutul de  Diagnostic și Sănătate Animală, rezultate fiind pozitive,  a fot declarat focarul  de Pesta Porcină Africană .
După confirmarea  Pestei Porcine Africane a fost convocată sedința cu toți membrii CLCB, în urma  căreia s-a votat emiterea Hotărârilor  de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată sub control oficial şi neutralizare prin metode alternative incinerare / îngropare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porcii domestici din exploatația comercială SC SMITHFIELD ROMÂNIA SRL- Ferma Cenei, județul Timiș”, a transmis DSVSA.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Vor fi sacrificați aproximativ 18.000 de porci.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia  suină.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/