Un nou focar de pestă porcină confirmat în Timiș, într-o gospodărie din Lenauheim

young pigs in hog farms, pig industry
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat de medicii veterinari în localitatea Lenauheim din județul Timiș, într-o gospodărie privată. Autoritățile s-au reunit de dimineață ca să ia măsurile care se impun. Există și câteva recomandări cu privire la consumul cărnii de porc în această perioadă premergătoare sărbătorilor.

După confirmarea pestei porcine africane, autoritățile au convocat o ședință în care au aprobat zonele de protecție și supraveghere în jurul focarului de PPA. Astfel, zona de protecția cuprinde întreaga localitate Lenauheim, iar cea de supraveghere – comunele aflate pe o rază de 10 kilometri în jurul focarului, respectiv: Iecea Mare, Iecea Mică, Uihei, Șandra, Bulgăruș, Gottlob și Grabaț. Tot în zona de supraveghere intră și fermele Smithfield din Biled, Iecea Mare, Bulgăruș și Jimbolia.

„Știm că se apropie sărbătorile, iar tăiatul porcului face parte din tradiția noastră creștină; nu va fi afectat consumul propriu. Este foarte important ca toți privații, toți particularii care decid să taie animale în această perioadă să anunțe medicul veterinar, să se efectueze testele de trichineloză, să se efectueze toate testele sub supravegherea specialiștilor, iar consumul de carne privată nu va fi restricționat.”, a declarat pentru expressdebanat.ro subprefectul Sorin Ionescu.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Medicii veterinari anunță încă o dată că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire pentru oameni. Virusul are însă impact la nivel social, din punct de vedere economic.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/