Nou focar de pestă porcină în Timiș

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

A fost identificat un nou focar de pestă porcină africană în Timiș. Aproape 54.000 de porci sunt afectați și vor fi sacrificați.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș confirmă existența pestei în exploatația comercială de porcine a Smithfield, din comuna Voiteni.

„După efectuare examenelor  de laborator efectuate  la Institutul de  Diagnostic și Sănătate Animală, rezultate fiind pozitive,  a fost confirmată  Pestă Porcină Africană. După confirmarea  Pestei Porcine Africane a fost convocată sedința cu toți membrii CLCB, în urma  căreia s-a votat emiterea Hotărârii  de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată sub control oficial şi neutralizare prin metode alternative incinerare / îngropare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porcii domestici din exploatația comercială SC SMITHFIELD ROMÂNIA SRL- Ferma Voiteni, județul Timiș”, a transmis DSVSA Timiș.

A fost instituită o zonă de protecție în preajma comunei Voiteni și una de supraveghere pe o rază de 10 kilometri, care include localitățile: Folea, Ghilad, Ofsenița, Deta, Opaița, Denta, Rovinița Mare, Birda, Sângeorge, Berecuța și Mănăstire.

 

 

 

 

promovare banner maxagro Muzeul TM

 

 

 

 

 

 

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/