Costumele de baie, mereu vedetele de sezon

expresdebanat costume de baie dama2
po 1000x100px (3)

Haideți să trecem în revistă istoricul acestor piese,  pentru a vedea de unde am plecat și unde am ajuns în ceea ce privește costumele de baie.

Costumele de baie pentru femei au o istorie îndelungată, care se întinde pe parcursul mai multor secole. Iată o trecere succintă prin evoluția costumelor de baie pentru femei:

Secolul al XIX-lea: În secolul al XIX-lea, costumele de baie pentru femei erau extrem de restrictive și conservatoare. Femeile purtau rochii lungi, pelerine și chiar corsete, în timp ce se scăldau în mare sau în băile publice.

Anii 1900: Odată cu începutul secolului al XX-lea, costumele de baie pentru femei au început să devină mai practice și mai puțin inhibitoare. În jurul anilor 1900, au apărut primele costume de baie realizate din tricot sau lână, care acopereau corpul de la gât până la genunchi.

Anii 1920: În anii 1920, moda a început să se schimbe. În timpul perioadei “Flapper”, femeile încep să își arate mai mult corpul și se simțeau mai confortabil în a purta costume de baie cu tăieturi mai joase și mâneci scurte.

Anii 1930 și 1940: În această perioadă, costumul de baie a început să se scurteze treptat, iar talia a fost accentuată. În anii 1940, din cauza restricțiilor de țesături din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, costumele de baie au devenit mai mici și mai practice.

Anii 1950: În anii 1950, moda costumelor de baie pentru femei a fost influențată de filmele hollywoodiene și de figura iconică a lui Marilyn Monroe. Costumele de baie cu talie înaltă, bustiere și talie subțire au devenit populare în această perioadă.

Anii 1960 și 1970: În anii ’60 și ’70, costumele de baie au devenit mai îndrăznețe și mai puțin convenționale. Bikinii și costumele de baie cu decupaje au devenit din ce în ce mai populare. În același timp, apare și costumul de baie întreg, care devine o alternativă elegantă la bikini.

Anii 1980 și 1990: În aceste două decenii, moda costumelor de baie a fost influențată de stilul vibrant și colorat al anilor ’80, precum și de moda sportivă și înotul sincron al anilor ’90. Costumele de baie cu modele îndrăznețe, culori strălucitoare și tăieturi inovatoare erau populare în această perioadă.

Anii 2000 și prezent: În ultimele decenii, moda costumelor de baie pentru femei a devenit foarte diversificată, cuprinzând o arie aproape infinită de modele, materiale și culori. Formele îndrăznețe, din ce în ce mai puțin material este ceea ce definește tendința actuală a costumelor de baie.

 Colectia pentru aceasta vara 2023 este o pleiadă atractivă pentru orice doamnă sau domnișoară.

Pentru a vedea colecția actuală de costume de baie disponibile pe Fashion Days și a fi în pas cu ultimele tendințe este absolut necesar să accesezi  https://www.fashiondays.ro/ și vei fi fără îndoială vedeta plajei!