Fermierii din Caraș-Severin care practică agricultura ecologică au la dispoziție patru luni pentru a se înregistra la Direcția Județeană Agricolă, așa cum prevede legislația în vigoare.
Agricultura ecologică este un sector dinamic în România, care a cunoscut în ultimii ani o evoluție ascendentă și care prinde tot mai mult teren și în Caraș-Severin. Anual, operatorii și/sau grupurile de operatori care fac agricultură ecologică au obligația să-și înregistreze activitatea la Direcția Județeană Agricolă Caraș-Severin, până la data de 16 mai. Pentru înscriere este nevoie de depunerea mai multor documente.
„Până în 16 mai, se fac înscrierile în sectorul de agricultură ecologică. Așadar, producătorii/procesatorii/comercianții care se doresc să se înscrie în sistemul de agricultură trebuie să depună la sediul instituției noastre următoare documente: fișa de înregistrare în agricultura ecologica – producător/procesator/comerciant; copie BI/CI, după caz, copie certificat de înregistrare Registrul Comerțului, Anexa 11- declarație pe propria răspundere pentru deținerea de documente, copie contract cu organismul de control, document justificativ certificat de conformitate pentru anul anterior (2023), emis de organismul de control”, a declarat Adina Bâte, directorul adjunct al Direcției Agricole Caraș-Severin.
În 2023, la Direcția Județeană Agricolă Caraș-Severin figurau înscriși 308 operatori. Ca și domenii de activitate, cărășenii s-au orientat cel mai mult spre culturile vegetale și sectorul pomicol.