Ultimele zile pentru intrarea în programul care sprijină producătorii de cartofi

producatori de cartofi
STPT job 1000x200

A început numărătoarea inversă pentru fermierii cărășeni producători de cartofi:  doar cinci zile pentru depunerea cererilor pentru subvenția de 200 de euro.

20 mai este data limită până la care fermierii mai pot depune cererile pentru înscrierea în Programul de susținere a producției de cartof de consum”. Valoarea ajutorului de minimis pentru acest program este de 200 de euro la hectar, anunță Direcția Agricolă Caraș-Severin.

Pentru obținerea sprijinului financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha, inclusiv, și o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha, până cel târziu la data de 18 noiembrie a anului de cerere.

Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăți agricole și producători agricoli persoane juridice.

Pentru înscrierea în program se vor depune următoarele documente justificative: copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică /bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere. Verificările în teren se realizează de către DAJ și APIA, cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, în baza notificărilor solicitanților ajutorului de minimis.

FOTO: DAJ Caraș-Severin

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/