Peste 100 de persoane, salvate sâmbătă de salvamontiști

salvamont caras severin

105 persoane aflate în situații de risc în zonele montane au fost salvate sâmbătă de salvamontiștii din întreaga țară. Dintre acestea, 44 au fost transportate la spital.

O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, transmite, duminică dimineața, Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Cele mai multe apeluri, 8 la număr, au fost pentru Salvamont Bihor, 7 au fost înregistrate pentru Salvamont Municipiul Brașov, câte 6 pentru Salvamont Gorj, Salvamont Caraș Severin – Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Maramureș și Salvamont Vatra Dornei, și câte 5 pentru Salvamont Prahova, Salvamont Predeal, Salvamont Neamț și Salvamont Sibiu.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea, 42 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. Au fost și două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital.

De asemenea, s-au primit și 48 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

FOTO: Salvamont Caraș-Severin

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/