Doru Novăcescu, despre procesul electoral de la Oraviţa: „Alegerile au fost corecte, iar orăviţenii au ales exact ce şi-au dorit”

Deși cetățenii orașului de pe Valea Carașului au ales, în data de 27 septembrie, continuitatea, acordându-i pentru a treia oară consecutiv încrederea edilului Dumitru Ursu, în detrimentul schimbării, candidatul liberal pentru șefia Primăriei Oravița, Doru Novăcescu, a dat de înțeles că electoratul a ales exact ceea ce și-a dorit, procesul electoral decurgând din punctul său de vedere în limitele normalității, spre deosebire de alte UAT-uri, unde obținerea victoriei este pusă sub semnul întrebării.

„Din punctul meu de vedere, alegerile pentru funcția de primar al Oraviței au fost corecte, fără incidente, iar oravițenii au ales exact ceea ce și-au dorit”, a precizat, pentru expresdebanat.ro, reprezentantul PNL, cel care, în urmă cu mai bine de o săptămână, a încercat să îi convingă pe oameni că și la Oravița se poate.

Referitor la identificarea unui partener de nădejde al PNL-ului în vederea obținerii majorității la masa decizională, ținând cont de faptul că numărul de mandate obținute în Consiliul Local se conturează în jurul cifrei cinci, Novăcescu a punctat că această discuție este încă prematură:

„Nu ne-am gândit încă la acest lucru. Poate că încă este prematur. Momentan, nu m-a contactat nimeni în acest sens. Din ce am înțeles, neoficial, se pare că PSD-ul ar purta discuții cu cei de la PMP. Chiar și așa, edilul ar trebui să mai identifice încă un om de încredere pentru a beneficia de majoritate, dar, probabil, în stilu-i caracteristic, îl va dobândi. Cu toate acestea, repet, informațiile pe care le am nu sunt cele oficiale”.