Dorinel Ungureanu, despre conflictul cu primarul Aninei: „Cetăţenii nu au avut de pierdut sau de câştigat din conflict pentru că eu am ţinut capacul la oală”

Cum primarul Aninei, Gheorghe Românu, și viceprimarul său, Dorinel Ungureanu, nu au putut îngropa securea războiului pentru ca tandemul liberal să rămână de neclintit în următorii patru ani, apropierea alegerilor locale îi va readuce în atenția publică pe cei doi, nu însă ca parteneri în cadrul aceluiași proiect politic, ci în calitate de adversari, ambii luptând pentru fotoliul de edil-șef, primul din partea PNL-ului, celălalt având suport social-democrat. Conflictul dintre cei doi pare să nu-i fi afectat pe cetățenii orașului și asta pentru că, spune viceprimarul, a avut grijă personal să nu se-ntâmple acest lucru.

„Cetățenii nu au avut de pierdut sau de câștigat din conflict pentru că eu am ținut capacul pe oală. Acum mă «spovedesc» la dumneavoastră, dar nu am avut ieșiri în care să detaliez ce se-ntâmplă, cum se-ntâmplă. Bineînțeles, erau și niște chestii paradoxale. Primarul avea exprimări de genul: «Să nu văd pe unul că stă», dar tocmai el făcea contrariul. E un nonsens să ai niște pretenții… Dar, cum v-am spus, capacul a fost ținut pe oală, iar vizavi de oameni, ei nu au făcut parte din chestia asta fiindcă eu am ținut-o în mine.”, a punctat Dorinel Ungureanu.

Referitor la cum a fost primit în sânul familiei social-democrate, formațiune care-i va oferi tot sprijinul în lupta pentru câștigarea administrației publice locale din Anina, fostul liberal a ținut să detalieze: „Am fost primit bine în PSD pentru că Lavinius Roșian a fost coleg de facultate cu mine. Ne-am înțeles bine, n-am avut probleme, nu am avut replici sau conflicte nici când am fost în Consiliul Local”.

(E).