Fostul liberal Dorinel Ungureanu, despre continuarea activităţii politice în tabăra PSD: „La PNL nu mai aveam loc pe listă”

Deși au fost echipa perfectă la cârma orașului Anina în ultimii opt ani, cu ocazia alegerilor locale din 27 septembrie, drumurile primarului Gheorghe Românu și cele ale viceprimarului Dorinel Ungureanu par să se bifurce, motivul rupturii dintre cei doi fiind pus de actualul candidat al PSD pentru Primăria Anina pe seama edilului în funcție, acesta din urmă arătându-și deschiderea în a susține o variantă nouă pentru postul de viceprimar în eventualitatea triumfului de pe buletinele de vot.

Actualul contracandidat al primarului în funcție subliniază că trecerea în sânul familiei social-democrate nu a avut nicio legătură cu vreo nemulțumire în cadrul partidului de la care recent și-a luat adio, ci cu prepotența manifestată de fostul său coleg:

„Nu am nicio problemă cu partidul! Absolut nicio problemă. Din contră. Am discutat cu cei din PNL, am discutat cu Ovidiu Rădoi și cu domnul Vela la un moment dat. Domnului ministru i-am spus cum stau lucrurile pentru că datoria mea era să-l informez cu se-ntâmplă în bucătăria noastră. Adică, el trebuie să știe, între primii, că are loc o schismă în partid, la Anina, și tot datoria mea era să îi aduc la cunoștință, întrucât eu eram cel afectat. Am discutat cu dumnealui, nu vreau să vă spun ce am discutat, dar l-am informat, am primit un sfat, l-am folosit și am trecut de acel Birou Permanent”.

În ciuda faptului că i s-au adus acuze vizavi de practicarea traseismului politic, viceprimarul Aninei spune că excluderea sa de pe lista oamenilor-cheie a PNL-ului a reprezentat o motivație în plus în a-și continua activitatea politică, dar nu în cadrul unui partid mic, ci într-unul la fel de puternic cum este PNL-ul, date fiind rezultatele bune obținute de PSD cu ocazia celor două seturi de alegeri din 2019:

„Vă spun sincer, nu am nicio afinitate extraordinară față de vreun partid. Sunt un câine târșit în partidele astea. Am început cu APR, am continuat cu PC, am fost în PNL și acum sunt în PSD. Băieții mă acuză de trădare, de traseism, de tot tacâmul. Unul dintre motivele care m-au făcut să trec la PSD a fost când am aflat, pe surse, pe zvonuri, cum au aflat ei despre mine că m-a curtat cutare, că Dan Danu este varianta îndrăgită pentru postul de viceprimar. Când am fost întrebat despre trecere, le-am spus că sunt zvonuri, o abordare pe care și ei au folosit-o când am întrebat eu despre Dan Danu. Mi s-a spus la fel: «Ah, nu». Ei cu nu, eu cu nu. Informația care a fost cireașa de pe tort este cea cum că, până în 18 august, se vor depune listele, vor merge cu ele la județ, se vor semna și acolo, eu, din locul doi al PNL-ului, nu mai aveam loc pe listă. Ca atare, nu sunt încă pregătit să fiu scos de pe listă de el sau de altcineva. Barometrul ultimelor două seturi de alegeri a indicat un procent sensibil de apropiat, de 40%, pentru PSD și PNL, iar ceilalți culegeau din acel procent de 20% care se fragmenta. În aceste condiții, vă dați seama că, unii fiind cu 40%, ceilalți cu 40%, oricât aș fi fost de tare în mușchi și de, să folosesc o expresie, poate nu potrivită, puternic, nu puteam să aduc un partid de la 5% la 50% în doar două-trei luni că să terminăm lupta.”, a mai ținut să puncteze Dorinel Ungureanu.

(E).