Viceprimarul Aninei, Dorinel Ungureanu, despre ruptura de PNL şi trecerea la PSD: „S-a umplut găleata şi gata”

explo 1000x200

După opt ani în care nimeni nu credea că tandemul liberal din Anina: Românu-Ungureanu poate fi despărțit, iată că alegerile locale din acest an separă drumul primarului în funcție, Gheorghe Românu, de cel al viceprimarului său, Dorinel Ungureanu, cei doi urmând să lupte din tabere adverse pentru câștigarea scaunului de edil-șef în data de 27 septembrie, primul din partea PNL, celălalt având susținere social-democrată.

Primul aspect care a contribuit la ruptura dintre cei doi îl aduce în discuție pe liderul Partidului Național Liberal Caraș-Severin, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne greșind flagrant, în opinia lui Dorinel Ungureanu, prin faptul că i-a dat mână liberă edilului-șef în exercițiu, acesta din urmă gestionând încrederea acordată într-un mod eronat.

„Ruptura s-a produs în urmă cu ceva timp, cred că în momentul în care domnia sa a fost sprijinit sau a fost mai mult lângă domnul Vela și asta i-a dat un pic de aer în balon. L-a umflat un pic și încet, încet s-a tot umflat. A fost tot mai aproape de domnul Vela pe care, bineînțeles, îl menționează în toate «reformele» pe care le face prin Reșița: «Că acolo punem pe cineva, am vorbit cu domnul Vela și o să îl punem pe cutare, dincolo punem pe cutare». Se împart funcții, el numește, el dregătorește, el face și desface. De-a lungul timpului, paharul s-a umplut, am încercat să îl golesc într-un pahar mai mare și am tot încercat să îl golesc, dar, până la urmă, am umplut o găleată. S-a umplut găleata și gata”, a dat de înţeles viceprimarul.

Dincolo de suportul exagerat oferit șefului administrației publice locale din Anina de către ministrul Internelor, un alt episod pare să-și fi spus ultimul cuvânt în colaborarea dintre Gheorghe Românu și Dorinel Ungureanu, edilul-șef fiind pornit, în urmă cu vreo doi-trei ani, să-și destituie viceprimarul, însă fără succes deoarece niciunul din aleșii locali nu au fost de acord cu o astfel de hotărâre:

„În urmă cu doi-trei ani, a avut o tentativă de a mă înlătura din funcția de viceprimar, tentativă care a eșuat în ședința Consiliului Local. Niciunul dintre consilieri nu a fost de acord, nu a agreat această idee pentru că trebuiau aduse argumente. Atunci când i s-au solicitat argumente, a susținut că nu mai are încredere în mine de când a dat-o afară pe nevastă-mea. Chestia asta cu datul afară are legătură cu azilul de bătrâni. S-a făcut o reorganizare foarte interesantă de altfel, au invocat o hotărâre de consiliu care s-a dat cu un an în urmă și reorganizarea a fost de genul: din cinci asistente medicale, să rămână doar două. Cum? Prin concurs, dacă ați mai auzit vreodată să se organizeze un concurs pentru ca cineva să fie retrogradat. Eu am dat concursuri destule la viața mea, dar, întotdeauna, pentru a fi promovat, ca să avansez, ca să fiu mai sus. Niciodată nu am dat concurs ca să fiu retrogradat. E o inepție! Este o chestie ireală. Cum să dai un concurs ca să devii infirmier? Una dintre doamne, care a fost colegă de școală cu primarul, i-a zis la un moment dat: «Ghiță, știi că am fost împreună la școală până în clasa a opta, am mers la Liceul Sanitar din Arad și de atunci sunt tot asistentă. Tu crezi că eu vin acum la un concurs să mă faci infirmieră? Asta n-ai s-o vezi». Bineînțeles, l-au dat în judecată. Niciuna nu s-a prezentat la concurs și de atunci a început treaba cu neîncrederea. Știm toți că celula de bază a societății este familia, de la Adam și Eva. Ei bine, nu poți, atunci când ataci pe unul din familie, să mai ai încredere în el. Probabil că pe asta s-a bazat argumentul lui. Probabil, dacă nu se-ntâmpla treaba asta, așa ar fi gândit-o, și iacătă, prin translație, așa o gândesc și eu. Însă, după câteva zile, în aceeași săptămână, a încercat să îmi retragă și sprijinul politic, iar în Biroul Permanent Local ne-am trezit cu un 18-0 pentru mine, pentru că și cei de acolo au spus că, din păcate, trebuie să continuăm împreună până la sfârșitul mandatului”, a mai subliniat Dorinel Ungureanu.

(E).

banner 970 x 250