Adevărul primarului Românu, despre ruptura din PNL Anina: „Viceprimarul nu putea să înţeleagă că, de fapt, căminul de bătrâni trebuia reorganizat”

Primarul Aninei, Gheorghe Românu, admite că plecarea viceprimarului său în tabăra PSD are legătură cu reorganizarea din cadrul căminului de bătrâni de pe raza UAT-ului, însă, mai subliniază acesta, a preferat să-ncheie socotelile cu fostul său coleg decât să pună lacăt obiectivului în care vârstnicilor din oraș le sunt oferite servicii de specialitate.

„Totul a plecat de la acel cămin de bătrâni, despre care domnul Ungureanu tot îmi spunea: «Închide-l, închide-l!». Eu nu voiam să-l închid, m-am încăpățânat să nu-l închid. De ce spunea: «Închide-l, închide-l»? Pentru că acolo trebuia făcută o reorganizare și reorganizarea asta consta în schimbarea anumitor posturi în alte posturi, mai exact de la o categorie superioară la o categorie inferioară. Vă dau un exemplu. Erau cinci asistente și trebuiau transformate doar două posturi, iar celălalte trei posturi s-au transformat în posturi de infirmiere. Prin acel concurs, cele care nu îndeplineau primele două condiții, deveneau, dacă voiau, infirmiere. Deci nu era nicio problemă, nu era în afara calificării lor pentru că, la un cămin de bătrâni, îți trebuie mai multe infirmiere și îngrijorare decât asistente. Aceste cinci asistente au fost preluate odată cu închiderea fostului spital. E normal ca într-un cămin de bătrâni să nu îți trebuiască atâtea asistente. Poate că nu era nici această reorganizare dacă nu apărea acea lege prin care ni se impunea să oferim unei asistente, pentru munca depusă, cel puțin 3.200 de lei. În condițiile în care noi adunăm, de la toți instituționalizații, undeva la 33.000-35.000 de lei, acești bani nu ne ajungeau să acoperim salariile tuturor angajaților, plus hrana, plus curentul și atunci trebuia neapărat făcută o reorganizare”, a ținut să scoată în evidență edilul-șef.

Cum reorganizarea în cadrul căminului de bătrâni a viciat cariera profesională a soției viceprimarului Ungureanu, șeful administrației publice locale din Anina atrage atenția că acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă toate cele cinci asistente ar fi participat la concurs, reorganizarea fiind vitală în ceea ce privește continuarea activității căminului de bătrâni, o condiție indispensabilă pentru ca toți cei instituționalizați să nu rămână pe drumuri:

„Această reorganizare a lăsat-o pe soția dumnealui în afară, dar a lăsat-o în sensul că niciuna din cele cinci asistente nu a vrut să participe la acel concurs și atunci, automat, le-a fost desfăcut contractul de muncă. Au fost niște litigii pe rol pe care Primăria le-a câștigat, căminul de bătrâni le-a câștigat. În plus, reorganizarea aceasta s-a făcut cu avizul Consiliului Județean și cu avizul DSP-ului. În cadrul comisiei de concurs au participat, nu primarul sau cei din administrația publică locală, ci reprezentanţi din cadrul DSP. Au venit cu subiectele și cu tot ce trebuia. De aici a plecat ruptura pentru că viceprimarul nu putea să-nțeleagă că, de fapt, trebuie reorganizat căminul de bătrâni, unde era și soția dumnealui. Deci, plecarea soției dumnealui de la Cămin nu a fost o pedeapsă, o consecință a vreunei neînțelegeri anterioare, nu! Trebuia să se facă această reorganizare, în caz contrar, eram nevoit să închid Căminul. Am preferat să nu închid acest Cămin pentru că erau niște bătrâni acolo, nu puteai să-i dai afară, nu aveai unde să-i duci și ce să faci cu ei”.

(E).

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/