Doi consilieri locali cer convocarea AGA de la Colterm. Unul dintre punctele de pe ordinea zi: achiziționarea certificatelor verzi

Aleșii locali Roxana Iliescu (Pro România) și Radu Țoancă (PSD) cer convocarea AGA de la societatea Colterm pentru data de 27 mai, după ce noul consiliu de administrație numit întârzie să demareze procedura. Demersul, necesar, spune consilierul Roxana Iliescu, având în vedere situația delicată în care se află societatea de termoficare a Timișoarei.  

„Dat fiind faptul că în 25 martie, la ședința AGA, aveam niște puncte pe ordinea de zi extrem de importante dar care au fost amânate întrucât atunci a fost numită o altă componență a consiliului de administrație, ne așteptam cu toții să primim convocarea din partea consiliului de administrație, organ care avea obligația să convoace AGA cu punctele de pe ordinea de zi care erau deja propuse pentru ședința din 25 martie, împreună cu consilierul local Radu Țoancă am demarat procedura convocării AGA la Colterm SA, pentru data de 27.05.2021.”, a declarat Roxana Iliescu.

CITEȘTE ȘI: Colterm are un nou Consiliu de Administrație. Schimbarea a fost anunțată oficial de USR Timiș

leader board 728 x 90 px

Potrivit Legii societăților comerciale, consiliul local, în calitate de acționar unic, are dreptul să convoace AGA fără a mai ține cont de termenul de 30 de zile legal prevăzut pentru astfel de convocări.

„Prin urmare, am luat inițiativă să convocăm această adunare cu cele mai fierbinți puncte de pe ordinea de zi, respectiv aprobarea situațiilor financiare din 2019 și din 2020 și, în mod evident, situația generată de achiziționarea doar parțială a certificatelor de CO2 care trebuia să aibă loc până în data de 30 aprilie și care nu a avut loc, așteptându-ne să primim o amendă extrem de usturătoare.”, a explicat Roxana Iliescu.

Convocarea ar trebui semnată de încă 12 consilieri locali și a fost depusă, în acest sens, la sediul Primăriei Timișoara. Cei doi consilieri locali care au demarat demersul cer ca la viitoarea ședință AGA să fie prezente toate persoanele nou numite în consiliul de administrație.

CITEȘTE ȘI: Vin din nou bani pentru Colterm de la Guvern. Anunțul, făcut de președintele CJT, liberalul Alin Nica