Vin din nou bani pentru Colterm de la Guvern. Anunțul, făcut de președintele CJT, liberalul Alin Nica

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a anunțat că Guvernul României va ajuta financiar Colterm, mai precis Primăria Timișoara, pentru achiziționarea certificatelor verzi. Deocamdată nu se știe care este cuantumul ajutorului, președintele CJT precizând doar că suma „este una foarte mare și reprezintă aproape cuantumul total al banilor primiți de toate celelalte localități din județul Timiș”.

Ar fi a treia contribuție financiară de la bugetul național, în ultima jumătate de an.

„Banii vor veni în contextul în care primăria municipiului trebuie să cumpere certificatele verzi pentru Colterm, adică să se achite de obligațiile care îi revin prin lege din cauza faptului că poluează. Am semnat și am susținut alocarea banilor de la Guvern, însă trebuie să se înțeleagă la nivelul administrației municipiului că principiul mâinii întinse pentru a primi de la București nu poate funcționa la nesfârșit. Sper că banii obținuți de la Guvern vor fi cheltuiți înțelept, pentru bunăstarea timișorenilor și nu pentru a acoperi deficiențe de management sau alte incapacități.”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Liberalul a mai precizat și că așteaptă în continuare soluția Primăriei Timișoara cu privire la redresarea companiei de termoficare.

„Timișorenii, Guvernul, chiar și eu am așteptat cu interes soluția Primăriei Timișoara. Mai mult, m-am oferit să devin parte din soluție dar ajutorul și intenția mea au fost trecute cu vederea de către edilii locali. Strategia promisă pentru salvarea Coltermului nu a venit încă, nici măcar la nivel de discurs, ultima știre notabilă din această direcție fiind legată de numirea directorului cu istoric penal. Suma care va fi alocată de Guvern este una foarte mare și reprezintă aproape cuantumul total al banilor primiți de toate celelalte localități din județul Timiș. Desigur că timișorenii și orașul Timișoara merită, merită toți banii primiți și mai mult decât atât, însă în egală măsură, aceștia merită soluții reale și management profesionist.”, a mai spus Alin Nica.

Costul certificatelor verzi este estimat la 45 de milioane de lei. Anul acesta, Colterm ar trebui să cumpere peste 270 de mii de astfel de certificate. Dacă nu o face, compania va fi sancționată cu amendă. Potrivit anunțului făcut de Alin Nica, banii din bugetul național ar urma să fie alocați în urma adoptării unei hotărâri de guvern.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/