Ceartă prin camera de luat vederi! Primarul Buciu și consilierul PSD Bădina și-au aruncat vorbe grele la votarea bugetului

explo 1000x200

Tensiunile între actuala administrație și membrii fostei administrații PSD a Lugojului încă nu s-au stins total, deși au trecut luni bune de la alegerile locale, câștigate clar la Lugoj de Claudiu Buciu și PNL. Un nou episod al discuțiilor contradictorii a ieșit la iveală în ședința extraordinară de vot a bugetului local, unul care a fost întârziat foarte mult.

Primarul Claudiu Buciu și-a asumat vina, argumentând faptul că „au fost decizii greu de luat, prioritățile sunt multiple, dar și problemele cu care ne confruntăm sunt foarte multe. Așa că a trebuit să cumpănim foarte bine, cu maturitate, fiecare alocare din buget. Am încercat să nu tăiem foarte mult la capitolul cheltuieli, dar vom fi foarte atenți la felul în care se vor folosi sumele alocate din banul public”. Însă aceste justificări nu l-au mulțumit pe consilierul PSD, Nicu Bădina, care a ținut să afirme că întârzierea este doar din cauza actualului primar. „Am stat și am așteptat pentru că primarul nu a reușit să termine bugetul. Deci bugetul local a fost făcut de un singur om, după placul acestuia, iar acum ne spune că el e de vină, că își asumă și asta este. Oricum nu aveți nevoie de PSD pentru a vota, sunteți în majoritate”, a spus Bădina.

„Așa este, eu sunt vinovat, dar vreau ca lucrurile să fie bine făcute. Dacă credeți că puteți face mai bine, vă invit pe scaunul meu, dar trebuie să vă mai și voteze lugojenii. Nu vă este jenă să vorbiți, când noi acum nu facem decât să reparăm mizeriile făcute de dumneavoastră, cei care ați condus Lugojul 12 ani. Când ați vândut uleiuri către Meridian 22, cu soția în consiliul de administrație, dumneavoastră consilier local, cu adaos de 300%, nu erați îngrijorat? Aveți părul alb în cap, ar trebui să vă fie rușine”, a replicat Buciu.

Lucrurile au degenerat ușor, iar Bădina a fost oprit doar de intervenția președintelui de ședință, Bogdan Blidariu, după ce a lansat alte afirmații dure: „Eu în 50 de ani de muncă am luat două amenzi, una de 25 de lei și una de 200 de lei pe vremea lui Ceaușescu. Persoana fizică Claudiu Buciu este un șpăgar recunoscut, un șpăgar cu diplomă. Eu nu sunt un șpăgar!”.

Ultimul cuvânt a venit tot de la prezidiu: „Am fost obligat să dau șpagă unor politicieni ca dvs. Cinstiți, care fac afaceri cu statul, cum ați făcut și dvs.”, a mai spus Buciu.

Bugetul local a fost votat conform propunerii inițiate de către primarul Claudiu Buciu și cu amendamentele, 11 la număr, făcute de către consilierii PNL.

banner 970 x 250