Dunca îngroapă județul, îngroapă partidul?! Primar PNL: „Dacă mâine ar fi alegeri la Consiliul Județean, le-am pierde!” (VIDEO)

„Performanețele” lui Romeo Dunca în calitate de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin  i-au adus la capătul răbdării pe colegii lui din PNL Caraș-Severin, care nu exclud, la mai puțin de un an de mandat, nici măcar varianta retragerii sprijinului politic pentru acesta!

Romeo Dunca a fost făcut praf, aseară, în redacția Express de Banat, tocmai de unul dintre cei care au alergat pentru el în campania electorală și au contribuit la alegerea lui în funcția de șef al județului. Nicolae Orăvicean, primar al comunei Berliște, un om cu mare experiență în administrația publică și expertiză în accesare de proiecte pentru dezvoltare locală, a criticat în termeni duri modul în care milionarul timișorean a înțeles să conducă instituția cea mai importantă din Caraș-Severin. În plus, liberalul a dezvăluit că mulți alți primari PNL s-au săturat pur și simplu să vadă sondajele care arată cum partidul se prăbușește în preferințele electoratului din cauza lui Romeo Dunca. Orăvicean a vorbit despre un cec în alb acordat lui Romeo Dunca la început de mandat, cu valabilitate de un an, dar ceea ce face acesta în fotoliul de președinte ar putea obliga la un decont mult mai rapid. Când încă se mai poate remedia ceva!

„Eu constat că activitatea Consiliului Județean lasă de dorit! Sunt dezamăgit! Una e la domnul Dunca activitatea din zona privată și alta este partea publică. Strategia de dezvoltare a județului lipsește cu desăvârșire. Eu n-am văzut o viziune, n-am văzut o ierarhie de priorități. PNL a venit cu o anumită viziune și cu o anumită ambiție privind dezvoltarea acestui județ. Tu trebuia să vii să onorezi partidul și să-i pui în față planul tău de dezvoltare a județului în urma unor consultări, în urma stabilirii unor priorități și în urma unei analize. Eu îi ofer până în septembrie o perioadă de grație și poate își corectează din aceste neajunsuri.În momentul de față eu nu văd nimic la Consiliul Județean, nu văd o analiză. N-am văzut o comunicare către primării. Eu nu am primit o comunicare de la CJ prin care să mă întrebe de la un departament specializat care sunt problemele comunei Berliște și cu ce poate Consiliul Județean să ne ajute. N-au avut o discuție cu grupurile de acțiune locală unde sunt tot adunări generale ale UAT-urilor. Sunt lucruri simple, dar cine să le facă?!”, a spus primarul PNL despre activitatea președintelui CJ, Romeo Dunca.

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, e obligat să-și încalce cuvântul dat, situația fiind de-a dreptul alarmantă, mai semnalează același Orăvicean, unul dintre primarii cărășeni cu cea mai bogată carte de vizită. Acesta se referă la promisiunea făcută de liderul liberal lui Romeo Dunca. În sensul de a nu interveni în niciun fel în managementul său, în strategia sa. Numai că nimeni nu se aștepta la un astfel de dezastru. „Peședintele Vela a fost generos, foarte generos. Eu accept să se facă orice sondaj în momentul de față, dar percepția este una nu prea pozitivă. Noi pierdem ca partid teren din cauza acestei orbecăieli care se face în Consiliul Județean. Noi, PNL, la un an de zile ar trebui să ieșim în fața electoratului și să spunem care sunt pașii pe care i-am făcut în dezvoltarea Caraș-Severinului. Nu cere nimeni totul, dar să se vadă că ai început. Sunt nemulțumit în raport cu ce își dorește și cu ce a enunțat PNL în campania electorală în Caraș-Severin. Este regretabil pentru că te-a creditat electoratul. S-a venit și pe creditul multor primari, al președintelui Vela, care este unul din politicienii cu cel mai bun credit eletoral și cu cea mai bună percepție din partea electoratului. Dacă mâine ar fi alegeri în Caraș-Severin pentru Consiliul Județean, n-ar mai câștiga PNL-ul! PNL-ul ar câștiga, cu un efort, cu o schimbare de abordare, doar cu un singur om: cu președintele Vela!”, a mai comentat Nicolae Orăvicean.

Romeo Dunca este așadar o dezamăgire mare. Nu numai pentru cărășenii care nu văd mare lucru în urma președintelui, ci mai ales pentru cei care au alergat pentru el ca să-l instaleze în această funcție onorabilă. De aici și concluzia primarului PNL: „Dunca trebuie să onoreze acest credit dat de președintele Vela și de structura de partid. Dunca este cel care trebuie să onoreze munca primarilor în a-l vota prin modul cum știe să organizeze Consiliul Județean și printr-un program public al Consiliului Județean. Nu am văzut să facă un program. M-a surprins și faptul că a ignorat administrațiile locale. Sunt mulți oameni din partid care au aceeași opinie! Mai aștept până în septembrie, când se face un an de mandat. Atunci mă pronunț dacă sunt dezamăgit total sau dacă am greșit făcând campanie pentru alegerea domnului Dunca! S-ar putea chiar mai devreme, depinde ce derapaje mai sunt! Să sperăm că se corectează foarte multe dintre erorile și derapajele managementului de la Consiliul Județean.”