Dognecea, îngropată în gunoaie! Primărița Moise plătește 25.000 de lei amendă din banii cetățenilor!

Haosul din comuna cărășeană vizitată de tot mai mulți turiști în ultima vreme costă scump. Dezinteresul vizibil al administrației publice locale a făcut ca un cadru natural deosebit de frumos să fie astăzi tabloul sinistru care în care sunt ilustrate grămezi de deșeuri incendiate!

În urma imaginilor de coșmar publicate de expressdebanat.ro zilele trecute, comisarul-șef al Gărzii de Mediu din Caraș-Severin a trimis oamenii în teren. La fața locului, situația arăta mult mai rău!

„Au fost identificate cantități mari de deșeuri împrăștiate în zona pubelelor, cât și pe toată raza localității. De asemedea, pe un islaz, pe albie și pe un pârâu s-au identificat abandonări de deșeuri. Bineînțeles că la nivel de UAT Dognecea nu se colectează selectiv și, ca atare, am aplicat o sancțiune, dispunând totodată măsurile de remediere a situației. E vorba despre o amendă de 25.000 de lei, aplicată în baza Ordonanței de Urgență 195/2005”, ne-a precizat șefa Gărzii de Mediu, Senina Dreve. 

Primarul comunei, Elena Moise, a identificat la rândul său vinovați. Membrii unei familii din localitate. Aceștia ar fi vinovați pentru dezastrul din întreaga comună! Mai trebuie spus că amenda de 25.000 de lei a fost aplicată Primăriei, ca urmare, nu va fi achitată din buzunarul primarului, ci din bugetul comunei, din banii care ar fi putut fi cheltuiți pentru rezolvarea atâtot alte probleme din Dognecea. Din păcate, acesta e prețul dezinteresului manifestat de actuala administrație publică locală, care preferă să dea vina pe lipsa de civilizație de care ar da dovadă cetățenii. 

„Mai sunt zone critice în județ, dar la Dognecea este o comunitate cu probleme în privința colectării și gestionării deșeurilor”, a adăugat comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Senina Dreve. 

CITEȘTE ȘI:

SCANDALOS. Munte de gunoi în flăcări, într-un cadru natural de poveste! Focar de infecție, sub geamul oamenilor!