Viziunea de dezvoltare turistică există pentru Poiana Mărului, mai trebuie găsite fondurile

Primarul comunei Zăvoi nu renunță la proiectul de modernizare a drumului de acces între Poiana Mărului și Muntele Mic. Deși drumul există și ar putea fi reabilitat tot rămâne problema finanțării, pe care Doru Cîrdei speră că o poate rezolva după ce Poiana Mărului va fi declarată zonă turistică de interes local.

Cu pași mici edilul celei mai întinse comune de pe Valea Bistrei speră că va putea obține fonduri europene mai ușor după ce Poaia Mărului va fi zonă turistică de interes local. Toate atuurile le-ar avea spune Doru Cîrdei, care este pe cale să rezolve și ultima etapă care stă în calea finalizării acestui deziderat:

Poiana Mărului ar trebui să îndeplinească anumite criterii de infrastructură pentru a primi acest titlu, pentru că de rest s-a ocupat mama natură. Acum după ce drumul spre Poiană a fost reabilitat în proporție de 80%, după ce ne vom apuca de reabilitarea străzilor din comună, în acest an, ne pregătim să realizăm și o măsură importantă impusă și anume rețeaua de canalizare pentru că rețea de apă există. O vom realiza pe lângă străzi, ca să nu le distrugem după ce sunt asfaltate, iar stația de epurare, pentru că aceasta este problema de la mediu, o să o rezolvăm prin vidanjarea foselor septice de la pensiuni. Cu un tractor multifuncțional pe care-l achiziționăm pe programul GAL o să putem transporta dejecțiile din Poiană jos în comună, sau direct către comunele învecinate care au stație de epurare cu care vom face un contract de prestări servicii”, ne-a declarat Doru Cîrdei, primarul comunei Zăvoi.

Edilul de pe Valea Bistrei ar vedea în viitor o legătură între Muntele Mic și Poiana Mărului pe un drum forestier de peste 9 km care ar putea fi asfaltat, dar și printr-o telecabină pe cablu. Sunt proiecte de viitor pentru care pot fi atrase fonduri europene o dată cu obținerea declarării zonei Poiana Mărului, zonă turistică de interes local.

Specialiștii spun că la Poiana Marului cei care urcă în zonă fac gratis băile de ozon, pe care vedetele americane dau bani grei, iar o săptămână petrecută aici echivalează cu un an de sănătate.

FOTO: amazingromania.net