Aeroportul din Timișoara, pistă de lansare pentru economia regională

aeroportul international timisoara
casinoherculane by sungarden

Prima lună din an a fost productivă pentru Aeroportul Internațional Timișoara, conform datelor de trafic aerian înregistrate. Cursele de pasageri și de marfă aeriană au crescut cu 10% pe ruta tur-retur Timişoara. Cum arată statisticile?

Din datele furnizate, în luna ianuarie au trecut pragul aeroportului din Timișoara peste 100.000 de pasageri, cu 15% mai mulți decât în luna ianuarie a anului trecut. Cei mai mulți călători au ales zborurile tur-retur pe rutele Timișoara: București, München, Bergamo și Luton. Numărul zborurilor a crescut, de asemenea, cu 10,8%.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

În ceea ce privește transportul de mărfuri aerian, s-a înregistrat o creștere de 5,3%, iar în total s-au înregistrat peste 400 de tone de marfă transportată. Cifrele sunt un indicator al dezvoltării stabile a economiei regionale, după cum precizează specialiștii de trafic aerian. „Evoluția numărului de pasageri îmbarcați/debarcați la aeroportul din Timişoara se datorează curselor aeriene directe spre tot mai multe destinații, dar și a creșterii frecvenței zborurilor. De asemenea, creșterea traficului aerian de marfă este un indicator extrem de important pentru dezvoltarea regiunii Banat. Aceste cifre ne bucură, dar ne și responsabilizează permanent în ceea ce privește oferirea unor servicii optime și eficiente pentru pasageri, în condițiile în care aeroportul din Timișoara este și principala poartă aeriană din Vestul României.”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului „Traian Vuia” din Timișoara.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/