O nouă săptămână de controale marca DSP Timiș! Nereguli în școli!

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș au făcut mai multe vizite, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de 8.000 de lei.

Cele mai multe controale din perioada 3-7 februarie au fost făcute la anumite unități alimentare de producție, retaileri, depozite și alimentație publică. Echipamentele de protecție incomplete și mizeria au atras sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei. În ceea ce privește mediul, au fost făcute 14 verificări la gospodării particulare, saloane de înfrumusețare și unități de cazare. În acest caz au fost găsite nereguli legate tot de igienă. „A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei pentru neinstruirea personalului în privința noțiunilor fundamentale de igienă și un avertisment pentru colectarea necorespunzătoare a lenjeriei murdare.”, au transmis reprezentanții DSP.

Controale au fost făcute și la unitățile de învățământ preșcolar, primar și secundar, dar și la trei spații de cazare puse la dispoziție de universitățile din Timișoara. „S-au aplicat două avertismente pentru neîntreținerea curățeniei, parțial la grupurile sanitare și o amendă în valoare de 1.000 lei pentru neasigurarea controlului temperaturii în spațiul frigorific.”, se mai arată în raportul DSP.

Dintre cele 47 de controale, patru au fost făcute și în unități sanitare, dar în acest caz nu s-au constatat neconformități.