Doar 4 unități de învățământ din Caraș-Severin din peste 400 și-au asumat testarea elevilor!

teste saliva

Dimineață dificilă pentru mii de părinți și bunici din Caraș-Severin care au fost nevoiți să își testeze copiii în această dimineață înainte de a-i trimite la grădiniță sau la școală. Asta în cazul în care au folosit cu adevărat testele de salivă, pentru că nu toate unitățile de învățământ cer dovada existenței unui test negativ. Doar 4 unități de învățământ din 403 și-au asumat testarea copiilor, în timp ce alte 5 au acceptat varianta mixtă.   

După ce am semnalat nemulțumirea părinților cu privire la responsabilitatea de a efectua testele de salivă pentru depistarea COVID-19, am adresat pe pagina de Facebook a Express de Banat întrebarea: „Cunoașteți școli/grădinițe în CS care vor face mâine (n.r. luni, 6 decembrie) testele de salivă copiilor și nu au lăsat acest lucru în sarcina părinților?”. Din păcate, nimeni nu ne-a indicat nicio unitate de învățământ. A făcut-o, în această după-amiază, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Testarea elevilor, în cârca părinților! Cât de relevantă va fi măsura considerată salvatoare de Ministerul Educației?

Conform raportării pe care vineri încă nu o avea, ISJ ne-a transmis astăzi că doar 4 unități de învățământ din județ și-au asumat în totalitate testarea:

  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Christiana” Bocșa
  • Școala Profesională Specială Bocșa
  • Grădinița „Sf. Ursula” Caransebeș
  • Liceul Tehnologic „Max Ausnit” Caransebeș

Alte 5 unități au ales varianta mixtă, adică în cazul părinților care nu îi pot testa pe elevi, se acceptă ca cei mici să fie verificați cu teste de salivă la școală/grădiniță:

  • Școala Gimnazială Petroșnița
  • Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” Caransebeș
  • Grădinița cu Program Prelungit „Licuricii” Moldova Nouă
  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” Reșița
  • Școala Profesională Specială Reșița

Decizia a fost luată în consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ. În concluzie, 394 de școli, centre și grădinițe din Caraș-Severin lasă în totala răspundere a părinților testarea elevilor, fără să ofere nici măcar varianta mixtă.

Inspectoratul Școlar Județean anunță că mâine vor fi centralizare și cazurile cu rezultat pozitiv în urma testării.