Elevii din Timiș sunt testați de Covid-19 acasă, de către părinți

test de covid

Elevii din întreaga țară sunt testați împotriva noului coronavirus înainte de începerea cursurilor, de astăzi. La nivelul județului Timiș, aproape toate unitățile de învățământ au preferat ca testarea să fie realizată acasă, de către părinți.

Astăzi este prima zi în care elevii au fost testați împotriva noului coronavirus cu testele de salivă cumpărate de stat. Inspectoratul Școlar Timiș informează că majoritatea elevilor din județ sunt testați acasă, de către părinți, și nu în incinta unităților de învățământ. Excepție fac școlile speciale din Timiș, precum și Liceul Alimentar din Timișoara.

Vă reamintim că la nivelul județului Timiș, Ministerul Educației a livrat 227.000 de teste de salivă pentru elevi. Acestea au fost distribuite în unitățile de învățământ în data de 2 decembrie, iar astăzi, 6 decembrie, a început testarea elevilor.

Recomandarea Ministerului Educației este ca fiecare elev să se testeze de două ori pe săptămână, iar zilele stabilite sunt luni și joi. În cazul în care un test de salivă este pozitiv, atunci rezultatul trebuie să fie confirmat cu un test PCR. Cursurile unei clase se suspendă pentru 14 zile doar când există un rezultat pozitiv la un test PCR. Școlile nu pun la dispoziție astfel de teste, așa că părinții sunt cei care suportă costurile.