Distracția continuă la Parallel Jam

po 1000x100px (3)

În urma mișcării de masă declanșate de tinerii din oraș și de cotidianul online Express de Banat, administrația locală a decis să-i acorde barului Parallel Jam autorizația de funcționare începând de astăzi. Acest lucru, însă, se face posibil doar prin respectarea anumitor condiții.

Întregul conflict, care a înlocuit în ultima perioadă nopțile lungi de muzică, a început după ce mai mulți locatari ai zonei au adresat nenumărate plângeri municipalității. Aceștia au sesizat faptul că liniștea cartierului este tulburată weekend de weekend de volumul mult prea ridicat al muzicii și de mulțimea de clienți dornici de distracție. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea în ceea ce privește lipsa unei izolații fonice bine puse la punct, lucru care face ca muzica să se audă foarte tare pe toată strada.

Care sunt doleanțele oamenilor
,,Zgomotul ne deranjează pe toți. Stau noaptea fără să dorm și îi ascult. Nici chiar așa, noapte de noapte să nu poti să dormi, nu e posibil așa ceva”, a declarat doamna Craiovan, una dintre locatarele din zonă, fostă profesoară, în vârstă de 67 de ani.

,,Să-și facă izolație cum trebuie, să închidă geamurile, să își pună termopane. Acum și când au geamurile închise zumzăie tot în jur. Dacă izolează așa încât să nu se audă afară, e treaba lor ce fac înăuntru” spune aceeași doamnă.

Pe aceeași idee s-a bazat și declarația altui locuitor al zonei. ,, Nu am nimic împotrivă, e barul cuiva, sunt tineri care se simt bine, înțeleg, dar nici chiar așa. Fiecare își face afacerea lui, dar nu pe nervii noștri. Să aibă un program mai scurt sau, dacă îl prelungesc, să facă izolațiile de rigoare”, spune și domnul Ermeleit, de 65 de ani.

Cu neînțelegerea la Primărie
Nu a durat mult până ce supărarea oamenilor a ajuns pe masa autorităților locale. În urma apelurilor făcute la 112 și a nenumăratelor sesizări, trebuia găsită o soluție prin care barul să rămână deschis fără a deranja somnul locatarilor. Nemulțumirea tinerilor nu a fost nici ea mai puțin zgomotoasă. A fost strâns un număr mare de semnături de la clienți ai barului, fapt care a înclinat balanța în favoarea clubului.

banner 1000 x 100 hd

Un rol important l-a avut și Campania „Salvați Parallel Jam!”, inițiată de cotidianul online Express de Banat și care, doar la primul material publicat, a adunat peste 300 sute de aprecieri din partea cititorilor.

Față-n față cu problema
Întreg spectacolul s-a soluționat după ce toți cei implicați în problemă, respectiv proprietarul pub-ului și șefii de servicii din cadrul primăriei, s-au întâlnit la sediul administrației locale cu edilul-șef al Reșiței. În urma discuțiilor purtate s-a luat decizia ca activitatea barului să se desfășoare în continuare, cu condiția respectării unor cerințe prin care să se evite izbucnirea unui alt conflict.

„Se va reveni la normal! Proprietarii sunt obligați să pună uși duble. Le-am pus în vedere verbal să nu mai avem de a face cu sesizări. Fără muzică afară, iar autorizația de funcționare este până la ora 3.00”, a menționat primarul Mihai Stepanescu pentru Express de Banat.

Investiții în izolare
În continuarea acestei idei a venit și Adelina Iakab, proprietara Parallel Jam. ,,Din câte știu au fost făcute mai multe reclamații. Au fost destul de multe apeluri la 112 din zonă și de fiecare dată a venit poliția să ne oprească muzica. Urmează să izolăm fonic întreg localul și să punem uși duble. Problema s-a rezolvat deocamdată și am primit autorizația de funcționare pe program normal”, a precizat administratorul clubului pentru www.expressdebanat.ro.

03 britannia 1000 x 100 gif

Comments

  1. Mircica says:

    Acum daca a-ti salvat barul, dati o bere ieftina la popor? Macar da-ti adresa daca tot iati facut reclama sa stim unde e asta.