FOTO: O cărăşeancă l-a vrăjit pe Bregovici!

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

După ce a trăit câţiva ani buni în Canada, o cărăşeancă din Clisura Dunării s-a întors în locul natal pentru a-şi îndeplini visul. Ce-i drept, a pornit cu stângul, fără să stea prea mult pe gânduri, iar acum colaborează cu un renumit artist internaţional.

Anca Pop, din Moldova Nouă, a reuşit, în scurt timp, să surprindă întreaga zonă a Clisurii Dunării, şi nu numai, prin vocea şi melodiile pe care le compune chiar ea. Lumea privată şi izolată din America de Nord a determinat-o pe Anca să se întoarcă în România, ajungând ceea ce este acum. În adolescenţă a început să scrie proză, care mai apoi s-au transformat în cântece. A urmat şcoala generală în oraşul de la malul fluviului, un an de liceu la Timişoara, unde s-a ales cu un premiu deosebit, după care şi-a continuat studiile în Canada.

,,Am scris un eseu şi am obţinut locul întâi pe ţară. Am primit o diplomă de merit de la preşedintele Emil Constantinescu, moment în care am apărut prima dată în public. La acel eveniment a participat şi ambasadorul UNESCO. Am purtat o discuţie cu acesta, în care m-a convins să mă întorc în Canada, să-mi continui latura artistică. Mergând pe intuiţie de moment, m-am întors şi până la vârsta de 19 ani m-am izolat de lume, am scris versuri şi melodii, ieşind o latură perfectă”, a declarat Anca Pop pentru Express de Banat. Potrivit acesteia, a fost ceva neaşteptat, pentru că ea nu s-a gândit când era mică să aleagă muzica: ,,Cred că m-a ales ea pe mine şi nu am avut încotro. Auzeam cântece seara, noaptea, mergeam în bucătărie şi începeam să scriu. Nu era un lucru intenţionat, nu mi-am dorit asta, a fost ceva nativ şi chinuitor, pentru că odată ce începea un cântec nu puteam să adorm până nu îl finalizam”.

646x404  646887g

Cântecele Ancăi Pop au fost experienţe de viaţă, petrecute pe parcursul a zece ani, ,,o producţie independentă, momente, trăiri şi grele, dar plăcute”. Totul a fost mai uşor pentru artistă în momentul când l-a cunoscut pe renumitul muzician Goran Bregovici, care a devenit co-producătorul trupei Anca Pop Project, primul ei album, producătorul general fiind chitaristul Horea Crişovan: ,,Când ne-am cunoscut, m-a rugat să compun versuri şi pentru el, am fost de acord. După mai multe discuţii, l-am rugat şi eu să aleagă o piesă de-a mea şi să compună ceva, el fiind chitarist, iar eu îmi doream să fac un solo de chitară”. Lucrurile au decurs destul de repede, împreună cu acesta reuşind să scoată unul dintre cele mai îndrăzneţe albume muzicale din ţară.

Cu ajutorul lui Goran Bregovici, cărăşeanca a luat totul în serios, învăţând multe lucruri importante, atât profesional, cât şi cele ce ţin de formarea personalităţii sale: ,,Am învăţat că în privinţa mea ar trebui să mă grăbesc mai mult, să nu pierd timpul şi să fac ce îmi doresc, pe când el şi-a permis să piardă totul, să se mute la Paris şi să concerteze la vârsta de peste 60 de ani. La noi este altfel şi trebuie să profităm de ani”, mai povesteşte artista.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157635855976756″]

Şi nu doar atât. La insistenţele lui Goran Bregovici de a-i găsi un solist ţigan pentru un album personal, Anca Pop devenise astfel punctul de legătură între fostul membru al trupei Bijelo Dugme şi manelistul Florin Salam: ,,Goran făcea un album cu ţigani contemporani din Europa, spunând că cea mai bună muzică a noastră ţigănească o reprezintă manelele, judecând muzical. Eu, aflându-mă la Belgrad pe atunci, m-am uitat împreună cu el pe Youtube, a spus că îi cunoaşte pe câţiva din România, după care i-am arătat câteva clipuri ale lui Florin Salam şi a rămas impresionat. Zicea că are cea mai mare energie pozitivă dintre toţi. L-am sunat pe acordeonistul meu, acesta a dat de manelist şi am intrat în contact cu el. Au urmat câteva întâlniri, eu fiind cu ei să le traduc, i-am ajutat să îşi facă înregistrările, iar rezultattul a fost unul fericit pentru toate părţile implicate şi o experienţă deosebită pentru mine, pentru că mă aflam între două lumi diferite”, susţine artista din Clisura Dunării.

Albumul Anca Pop Project este alcătuit din chitaristul Horea Crişovan, toboșarul Florin Cvasa, Alin Stoianovici, la acordeon, şi, ultimul sosit, Victor Miclăuş, la bass. În prezent, cărăşeanca se află în negocieri cu Universal Music România, cea mai mare casă de discuri din lume, propunerile venind însă şi din alte părţi.

FOTO: www.facebook.com/anca.music

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/