Dispoziții perfect legale! Primarul Borcean a operat ca la carte!

Revocarea Mihaelei Popovici din funcția de manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, făcută printr-o dispoziție a primarului Felix Borcean, a fost confirmată de legalitate în instanță.

Edilul-șef al Caransebeșului a generat un imens scandal după ce a eliberat-o din funcție pe Mihaela Popovici. A ieșit o adevărată telenovelă, în care Borcean a jucat corect. Acesta a așteptat ca managerul spitalului, numit pe funcție prin dispoziția sa, să-și completeze studiile absolut necesare ocupării unei astfel de poziții în sistemul sanitar românesc. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, Felix Borcean a revocat-o din funcție pe tânăra Mihaela Popovici, pentru care își pusese întreg partidul în cap. Aceasta nu s-a desprins însă deloc ușor de fotoliul de manager. A contestat hotărârea prin care și-a pierdut funcția și a amenințat cu plângeri penale. „Este o revocare din funcție abuzivă și ilegală!”, acuză Mihaela Popovici.  Tribunalul Caraș-Severin s-a pronunțat deja, în primă instanță, iar acuzațiile fostului manager nu s-au confirmat.

Instanța de fond a admis mai multe excepții invocate de reprezentantul municipalității și a respins acțiunea Mihaelei Popovici împotriva Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, a Primăriei și Consiliului Local Caransebeș. În concluzie, revocarea sa din funcția de manager a fost făcută printr-o dispoziție perfect legală a primarului Borcean. Ca atare, nu poate fi vorba despre repunerea sa pe funcție și nici de plata unor daune morale. Hotărârea Tribunalului Caraș-Severin poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

CITEȘTE ȘI:
Mihaela Popovici nu mai face plângere la DNA, atacă în instanţă decizia de demitere. „Decizia este abuzivă și ilegală!”

tmc 640