Mihaela Popovici nu mai face plângere la DNA, atacă în instanţă decizia de demitere. „Decizia este abuzivă și ilegală!”

Fostul manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a depus o plângere prealabilă la Consiliul de Administrație al spitalului împotriva deciziei de a o demite din funcție la sfârșitul anului trecut. Mihaela Popovici spune că urmează toate căile legale pentru că hotărârea de demitere este ilegală.

„Avocatul meu a trimis prin poștă în data de 8 ianuarie o plângere prealabilă atât Consiliului de Administrație al spitalului, cât și Primăriei Caransebeș. Este dreptul meu, considerând că este o revocare din funcție abuzivă și ilegală. Solicitarea mea este de a mă repună în funcție, iar dacă nu voi primi răspuns favorabil atunci mă adresez Tribunalului Caraș-Severin”, ne-a declarat Mihaela Popovici, care a mai adăugat că demersul este un răspuns normal la demiterea ei pe care o consideră abuzivă.

Popovici a mai adăugat că nu a făcut plângere la DNA, deși își anunțase inițial intenția, pentru că va merge pe cale juridică conform Legii 53 din 2003 privind codul muncii.

Reamintim că fostul manager Mihaela Popovici a fost destituită din funcție pe motiv că nu ar fi întreprins procedurile de absolvire a cursului de manager nici la un an de la obținerea postului prin concurs, clauză stipulată în regulamentul de concurs. La aflarea veștii, Mihaela Popovici a susținut o conferință de presă unde a venit cu altă versiune, și anume că i-a fost condiționată funcția de manager cu trecerea de la PSD la PNL și, mai mult, că nu a răspuns avansurilor primarului. Felix Borcean neagă toate aceste acuzații și a și instalat imediat pe postul de manager interimar pe Octavian Dena, fostul director al societății Caromet.