Vila Popov din Caransebeș, pași mici spre reabilitare și modernizare

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice, care se vrea a fi construit de Primăria Caransebeș, a trecut de prima avizare la ADR Vest. Este vorba de faza de evaluare administrativă, iar acum parcurge faza de evaluare tehnico-financiară. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Lider de proiect este Primăria Caransebeș, care prin acordul Consiliului Local a semnat un parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Caransebeș în vederea implementării în comun  a investiției.

Imobilul care va fi reabilitat în vederea amenajării Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice se află în zona de agrement Teiuș, zonă catalogată în perioada interbelică ca fiind o stațiune, unde poposeau turiști din toate zonele Europei.


„Vila Popov va deveni una dintre cele mai frumoase locații din Teiuș, în condițiile în care vom primi fonduri europene pentru reabilitarea acestei locații. De asemenea, și Primăria Caransebeș va contribui cu o finanțare destul de consistentă în acest proiect pentru reabilitarea imobilului”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Contribuția proprie a Primăriei Caransebeș este în valoare de 1.852.221 de lei, ceea ce reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 88.474 de lei.

Valoarea totală a proiectului este de 6.276.573 de lei.