Centrul Casa Noastră din Zăgujeni, atent supravegheat și cu conducere nouă

Cuib de vise 1000x100

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraș-Severin a aplicat toate măsurile recomandate de Avocatul Poporului în cazul Complexului de Servicii Sociale Casa Noastră Zăgujeni. Controlul Avocatului Poporului a venit după ce un copil a fost găsit spânzurat la sfârșitul anului 2017 în centrul din Zăgujeni.

Potrivit directorului Direcției, Elena Amzoi, periodic se efectuează controale, care au dus și la schimbări majore la nivelul conducerii centrului.

„Este un dosar penal și nu pot să dau amănunte până nu se termină, dar s-au găsit nereguli și s-au făcut schimbări. Centrul este fără personalitate juridică și nu are director, ci doar șef de centru. Șeful de centru Ionela Seracin a fost înlocuită cu Cristi Răduț. Ea a făcut contestație în instanță. Au mai plecat și alți doi angajați, în urma anchetelor noastre. Acum am făcut angajări, totul se desfășoară conform recomandărilor Avocatului Poporului. Avem angajat psiholog, avem consilier școlar, educatori, avem 23 de copii de la 6 ani la 18 ani. Pe cei mici îi plasăm la asistenți maternali, și asta urmărim de fapt, ca beneficiarii să nu mai fie instituționalizați, ăsta va fi viitorul și asta îmi propun să facem”, ne-a precizat Elena Amzoi, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraș-Severin.

publicitate si promovare in ziar

La nivelul județului Caraș-Severin sunt înregistrați aproximativ 400 de copii care sunt plasați la asistenți maternali.

„Părerea mea este că este cea mai bună soluție pentru copii, decât să fie încadrați într-o instituție. Riscurile sunt la fiecare copil, dacă nu ai grijă, sunt și copii cu probleme, și copii emotivi într-o situație deloc confortabilă pentru ei, dacă vorbim de centrul Casa Noastră. Copiii trebuie verificați, monitorizați, supravegheați, sunt copii cu probleme, cu dizabilități, numai că noi avem centre specializate. Noi permanent monitorizăm, noi am mai avut controale, se observă dacă noi am ținut cont de toate măsurile, eu insist ca fiecare să-și facă treaba și atunci nu vor exista probleme. Copii vin din familii în care situația nu este deloc ușoară”, ne-a precizat Elena Amzoi.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraș-Severin a mai adăugat că la centrul de la Zăgujeni s-a amenajat și o bibliotecă, pentru copii. De asemenea, șeful centrului a dorit să le facă copiilor sărbătorile mai frumoase și le-a oferit două apartamente în care au fost supravegheați, unde s-au simțit ca acasă, pentru că mai ales în perioada sărbătorilor copiii sunt vulnerabili.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/