Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița pleacă din funcție, la doar câteva ore după ce a aflat că intră în Camera Deputaților!

Controlul Ministerului Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Reșița continuă, timp în care bolnavii de COVID-19 stau în aceeași clădire, dar în alte condiții, spune Romeo Dunca. Totodată, președintele Consiliului Județean a anunțat astăzi demisia lui Jaro Marșalic din funcția de director medical, la o zi după alegerile parlamentare și la doar câteva ore după ce Marșalic a văzut că rezultatul alegerilor îi permite să preia fotoliul de deputat pentru care a candidat din partea PNL.

Scandalul de la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița a izbucnit în 1 decembrie, însă directorul medical Jaro Marșalic, candidat PNL la Camera Deputaților chiar în fruntea listei, nu a avut nicio reacție, fie ea și în mediul virtual (având în vedere că a stat în izolare după ce s-a infectat cu coronavirus). Nici Romeo Dunca, cel care a spus că taie și spânzură în acest caz, nu a suflat o vorbă despre o posibilă vinovăție a colegului său de partid. Despre o demisie de onoare nici nu putea fi vorba, Jaro Marșalic făcând pasul în spate abia astăzi, după ce a aflat că are locul asigurat în Camera Deputaților. Desigur, nici măcar astăzi nu a fost vorba de vreo vină, fie ea și morală, în speța condițiilor din spital, nici de munca depusă de chirurgul Jaro Marșalic la Spitalul Județean sau de salariul său (asta deși alți 5 medici primari chirurgi, colegi cu Marșalic, au fost puși la zid de Romeo Dunca). Motivul pentru care demisia a venit astăzi este că de acum fostul director medical mai are multe zile de concediu de luat, după care, din 20 decembrie, trebuie să își preia locul în Parlament, după cum a declarat Jaro Marșalic pentru un alt ziar local. „Nu cred că era normal să țin postul ocupat”, a concluzionat acesta.

CITEȘTE ȘI: Greu de ucis! Romeo Dunca arată salariile medicilor răzvrătiți: niciun venit sub 3.000 de euro!

leader board 728 x 90 px

Demisia a fost anunțată de președintele Consiliului Județean, cel care consideră că era firesc ca Jaro Marșalic să plece, din moment ce a câștigat fotoliul de deputat. „Era normal pentru că a câștigat, să zicem, alegerile, dar va pleca la București. Avem și un înlocuitor, nu vă ascund, este domnul doctor Culda, un om și o persoană în care am încredere, cu care am vorbit și înainte și acuma trebuie să vedem care este procedura să începem lucrul. Trebuie să vedem și la sistem, la cei care fac achiziții, trebuie să umblăm la șefa asistentelor, pentru că acolo știm ce s-a întâmplat în spital, acolo este o culpă comună a mai multor factori. Nu neapărat doamna Stancovici este cea care trebuie să poarte toată responsabilitatea acolo. Dar să lăsăm corpul de control să își facă treaba și să ne confirme ceea ce noi credem”, a spus Dunca.

Acesta a dezvăluit că astăzi a sosit o a treia echipă de la Ministerul Sănătății pentru a găsi vinovații, atât pe cei din sfera medicală, cât și economică. „Eu îmi pregătesc deja lista de măsuri, o am deja, aștept doar să mi-o confirme corpul de control”, a spus Romeo Dunca.

În ceea ce privește Staționarul 3, bolnavii de COVID-19 sunt internați în continuare acolo, însă în alte condiții, dă asigurări președintele Consiliului Județean, excluzând categoric posibilitatea ca imagini teribile ca cele din 1 decembrie să mai apară în spațiul public.