Dintr-o gravă eroare, drapelul de la jandarmi încalcă normele Constituției!

Jandarmii cărășeni au ajuns, fără știre, să încalce normele constituționale. Faptul că tricolorul care însoțește sigla IJJ Caraș-Severin nu se încadrează în prevederile legale nu a fost iertat de ochii reșițenilor patrioți.

Fiind o structură militară cu o istorie de 164 de ani de aplicare și respectare a legii, micile erori ale jandarmilor, care îi lovesc în orgoliu pe patrioți, nu sunt iertate cu ușurință. Așa se face că nici culorile inversate ale drapelului IJJ Caraș nu au scăpat de criticile reșițenilor. Tocmai de aceea, pe adresa redacției a ajuns o sesizare cu privire la așezarea greșită a culorilor de pe steagul de la jandarmi, ordine ce nu se încadrează în prevederile legale.

Eroarea, care se abate de la normele Constituției, s-a strecurat chiar la sigla Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin. Semnul care poartă numele instituției este așezat mare, la intrarea pe poarta principală, dar neatenția a făcut ca cele trei culori ale drapelului imprimate pe acesta să fie inversate.

Constituția României așază culorile tricolorului începând de la lance astfel: albastru, galben și roșu, în timp ce în cazul steagului de la jandarmi acestea apar puse invers.

Abaterea de la normele Constituției este pusă pe seama neatenției de către conducerea IJJ Caraș-Severin. Sigla fiind schimbată în grabă, odată cu redenumirea instituției, producătorul nu s-a consultat cu prevederile constituționale înainte de a imprima tricolorul național. Asta nu-i disculpă, totuși, pe jandarmii care trec zilnic pe poarta Inspectoratului fără să bage de seamă inversarea celor trei culori ale steagului.

Reprezentanții instituției susțin că situația se va remedia cât de repede posibil. Măsurile pentru înlocuirea siglei au fost deja luate, iar în cel mai scurt timp Inspectoratul Județean de Jandarmi va scăpa de mica greșeală care a sfidat până acum patriotismul cărășenilor.

Dintr-o gravă eroare culorile drapelului au fost inversate. În momentul în care s-a schimbat numele instituției a fost schimbată și sigla, iar eroarea a apărut în momentul în care a fost confecționată cea nouă. S-au luat deja măsuri în acest sens, astfel că steagul urmează să fie înlocuit”, a explicat Sorin Axenti, inspector-șef al IJJ Caraș-Severin.

Comments

  1. Petru Fuchs says:

    Copy-paste-ul