DIICOT și DGA, pe frecvența 105,6 MHz! Codrin Ștefănescu, Luminița Jivan și Georgică Severin, „interviuri” în calitate de suspecți! (UPDATE)

Laura Sgaverdea, managerul Radio Reșița, a fost ascultată de organele de cercetare penală atunci când a vorbit despre amestecul politicului în studioul public și despre infracțiuni îngăduite de directorul Societății Române de Radiodifuziune, astfel că astăzi au pus în aplicare mai multe mandate de aducere. 

DIICOT și DGA investighează membrii unui grup infracțional organizat care ar fi săvârșit diverse infracțiuni de corupție legate în special de numirea unor șefi în instituții publice din Caraș-Severin. Sunt vizați politicieni, primari și chiar oameni de presă. Totul pare să fi pornit de la scandalul din Radio Reșița, managerul Laura Sgaverdea semnalând în iarna anului trecut abuzurile lui Georgică Severin și imixtiunea unor lideri PSD în politica editorială a postului prin impunerea unor jurnaliști apropiați partidului. S-ar fi ajuns însă mult mai departe. Astfel sunt investigate toate numirile în funcții de conducere ale deconcentratelor din județ ulterior preluării filialei PSD Caraș-Severin de către Luminița Jivan. Prin cei conduși sau invitați la Parchet se află Ioan Borduz, primarul comunei Fârliug, Petru Fara, primarul comunei Târnova, Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița, Zaharia Șandru, fostul director al Direcției Silvice Caraș-Severin, Dumitru Stepanescu, directorul APIA Caraș-Severin, Marius Cornici, fostul inspector școlar general, și mulți alții. La audieri a fost adus și redactorul-șef adjunct Radio Reșița. 

CITEȘTE ȘI:

Radio Reșița, o adevărată portavoce de propagandă a Partidului Social Democrat!

Abuzurile din Radio Reșița continuă! De la managerul Sgaverdea, pentru Georgică de la business class, fără număr, pe 105,6 FM!

Legat de radio, trebuie spus că oamenii legii au descins și în capitală, vizat fiind Georgică Severin, șeful SRR. Acesta va răspunde și el întrebărilor procurorilor. Lucru valabil și pentru Codrin Ștefănescu, omul care și-ar fi exercitat influența pentru ca PSD să controleze politica editorială a studioului regional din Reșița prin oamenii săi de casă. „Eu personal am fost în Caraș de două ori, doar ca secretar general al PSD. O dată după plecarea lui Ion Mocioalcă la Pro România, când am venit în ianuarie anul trecut, în 2019. Am stat o zi și am constituit o echipă interimară de conducere. A doua oară am fost în martie-aprilie, împreună cu Liviu Dragnea și mai mulți colegi din conducerea partidului și miniștri, când au avut loc alegerile interne în PSD Caraș-Severin. Deci eu nu am treabă cu Carașul. Nu știu de ce mă cheamă”, a afirmat, joi, Codrin Ștefănescu, pentru MEDIAFAX. Social-democratul a adăugat că i-a fost trimisă o citație de la DIICOT Caraș-Severin, într-o anchetă locală și va merge la audierea care va avea loc, vineri, în jurul orei 12.00. El a mai spus că ar mai fi chemați și alți colegi, deputați, senatori și primari de la PSD.

Luminița Jivan, șefa PSD Caraș-Severin, a confirmat pentru expressdebanat.ro că a fost citată la DIICOT. „Voi fi audiată mâine în calitate de suspect. Am înțeles că e vorba despre numirile șefilor de deconcentrate. Mă voi prezenta mâine la audieri și probabil că atunci voi afla mai multe. Știu că au fost chemați și primari PSD, dar și mai mulți actuali sau foști șefi de deconcentrate. Deocamdată, alt comentariu ar fi în zadar!”, a declarat Jivan. 

UPDATE, ora 17.40

La sediul DIICOT Caraș-Severin urmează să ajungă mâine, spun surse apropiate anchetei, toți greii PSD din Caraș-Severin și chiar de la nivel central. Senatorul Ionuț Chisăliță, Mirel Pascu, actualul președinte executiv Luca Mălăiescu, fostul prefect Matei Lupu sunt doar câțiva dintre aceștia. Audiată va fi și șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan. De la București e așteptat Codrin Ștefănescu, dar ar putea veni și alți lideri social-democrați, membri ai Comitetului Executiv al partidului.

Sunt investigate infracțiuni de constituire și aderare la un grup infracțional organizat și șantaj. Acțiunea comună de astăzi, DIICOT – DNA, are legătură cu schimbările și numirile pe funcții de conducere în instituțiile de stat din Caraș-Severin. Totul ar fi plecat de la situația conflictuală din Radio Reșița, dar și de la fostul comisar-șef al Poliției din Caraș-Severin, Viorel Avram. Acestuia i s-ar fi vrut capul cu orice preț, astfel că s-ar fi încercat crearea premiselor necesare unor controale care să ducă în final la destituirea sa.

UPDATE, ora 18.50

Ancheta DIICOT – DGA se derulează chiar mai repede decât se anunța. Fostul prefect de Caraș-Severin, Matei Lupu, este deja în sediul Parchetului unde va fi audiat. Așteaptă pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor în această seară și Dumitru Ursu, primarul Oraviței, și Mirel Pascu, fost vicepreședinte PSD Caraș-Severin.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/