Unde-s mulţi, puterea creşte. Acţiune exemplară de igienizare a obiectivelor turistice în Clisura Dunării

Acțiunea ad-hoc de igienizare a cascadei Bordânc – Padina Matei – a fost un real succes, semn că toți factorii implicați în demers au înțeles cât de importantă este curățenia atunci când vine vorba de promovarea turistică a obiectivelor din zonă.

Dacă, săptămâna trecută, reprezentanții Parcului Natural Porțile de Fier și cei ai Ocolului Silvic Moldova Nouă s-au ocupat de ecologizarea cascadei Modăvița din Padina Matei, în urmă cu două zile, 25 februarie, o acțiune similară a fost desfășurată pentru punerea în cea mai bună lumină a cascadei Bordânc, una dintre cele mai spectaculoase și impresionante căderi de apă din sudul Banatului.

Fără să țină cont de statutul social, primarul comunei comunei Gârnic, rangerii Parcului Natural Porțile de Fier, șeful Ocolului Silvic Moldova Nouă, oamenii de afaceri din zonă (operatorii de turism), dar și alți voluntari au lăsat de-o parte hainele oficiale și au trecut la treabă. Voluntarii au degajat deșeurile vegetale și au decolmatat obiectivul. Astfel, în urma amplei acțiuni de ecologizare, factorii implicați au strâns aproximativ 70 de saci de peturi.

Cascadele Bordânc și Modăvița se află în Rezervația Naturală Valea Mare, ele fiind considerate unele dintre cele mai importante obiective turistice din Clisura Dunării.