Spitalul din Caransebeș primește kituri de testare coronavirus. 10 izolați la domiciliu fără simptome

Municipalitatea din Caransebeș ia măsurile ce se impun de către Ministerul Sănătății pentru a fi pregătită de a gestiona eventualele cazuri de coronavirus. Spitalul din Caransebeș însărcinat cu testarea coronavirus pe pacienții simptomatici. Kiturile de testare sosesc vineri, 28 februarie.

Deși au fost luate în evidență 10 persoane, toate venite din Italia din zone adiacente celor cu risc atât personalul medical cât și administrația publică locală trebuie să fie pregătită în caz de urgență pe o perioadă nedeterminată.

Dacă până acum pacienții simptomatici febrili erau trimiși direct spre centrele mari de testare coronavirus, acum s-au schimbat regulile. Va trebui să îi ținem îi izolăm, îi carantinăm, recoltăm kituri, le trimitem la cel mai apropiat centru și așteptăm rezultatele după care decidem. Până azi au fost 9 persoane români veniți din Italia o familie din Maciova, doi din Caransebeș, unul din Armeniș și doi din Teregova, iar astăzi era pe procedura de izolare și înregistrare a zecea persoană, care a intrat în țară joia trecută și azi s-a prezentat la noi fără simptome.”, a precizat medicul Marian Cotoșpan la întâlnirea membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Caransebeș de la Primăria Municipiului.

Primăria Caransebeș trebuie să asigure spațiile de carantinare în eventualitatea unei situații de criză, ceea ce deja a făcut, însă conform viceprimarului Marius Isac locul este suficient doar pentru un număr mic de persoane. Mai mult, conform normelor impuse de către Ministerul Sănătății, fiecare pacient care se află în carantină va trebui să fie izolat în cameră proprie cu baie proprie, a informat managerul spitalului Adrian Cican. Acesta a menționat că speră să nu fie nevoie la Caransebeș, însă dacă va fi o întâmplare nefericită, în care să fie implicat un număr mare de persoane, în condițiile actuale, schimbate de ieri, 26 februarie, procedura se complică.

Menționăm că pacient suspect de coronavirus este acela care vine din zona de risc (cele 11 zone din Italia) cu temperatură, cu dureri de gât și tuse.