Cărășean întors din zona roșie a Italiei, izolat la Reșița!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Un cărășean întors zilele trecute din nordul Italiei este izolat la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Acesta nu prezintă simptome specifice coronavirusului, însă reprezentanții unității medicale așteaptă rezultatul testării pentru a elimina orice suspiciune.

Bărbatul de 70 de ani din comuna Lăpușnicu Mare a revenit în țară la începutul săptămânii din regiunea Veneto, una dintre zonele roșii ale Italiei, acolo unde au fost deja confirmate câteva zeci de îmbolnăviri. Acesta a solicitat ambulanța ieri, motivând că are simptome de greață și leșin, diferite de manifestările provocate de coronavirus. Totuși, pentru a preveni orice pericol, medicii au decis transportarea lui aseară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița și izolarea sa completă față de ceilalți pacienți.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Daniel Botgros, spune că mâine dimineață un kit de testare va fi adus la Reșița de la Timișoara. Pacientul nu prezenta simptome care să impună transportarea sa cu o izoletă în capitala Banatului.

1000x100 (5)

Familia bărbatului, compusă din 7 membri, rămâne izolată la domiciliul din comuna Lăpușnicu Mare până la aflarea rezultatului.