Alte 73 de persoane din județul Timiș, izolate la domiciliu!

Numărul persoanelor monitorizate de Direcția de Sănătate Publică a crescut în ultimele 24 de ore cu peste 70. Izolarea la domiciliu este o formă de prevenție diferită însă față de carantină.

Numărul persoanelor care au venit din Italia sau din zone în care au fost confirmate cazuri de coronavirus crește de la o zi la alta. Ultimul raport al DSP Timiș arată că, în acest moment, sunt izolate la domiciliu 235 de persoane, în vreme ce ieri erau 162.

Carantina se impune în cazul în care există oameni care au călătorit recent în localități de maxim risc precum: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano din zona Lombardia și Veneto, Cumiana din regiunea Piemonte. În acest caz, persoanele vor fi carantinate obligatoriu în centrelele identificate în județ pentru o perioadă de 14 zile.

În județul Timiș nu există deocamdată astfel de cazuri. Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția cetățenilor și un număr de telefon la care aceștia pot solicita informații sau depune sesizări cu privire la situațiile epidemiologice: 0728 885.726.

De asemenea, la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19: 0800800358.