Abuzurile din Radio Reșița continuă! De la managerul Sgaverdea, pentru Georgică de la business class, fără număr, pe 105,6 FM!

untitled design set 970x90 px

Luat la bani mărunți de Curtea de Conturi, președintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, l-a obligat pe managerul studioului regional din Reșița să schimbe placa. Astfel, timp de două luni, în fiecare dimineață, de la 6.00, joc și voie bună cu Laura Sgaverdea!

E acuzată că le-a făcut grase pe unele dintre subalterne, că le-a jignit și batjocorit pentru că se îmbracă ieftin și fără gust. Că le-a folosit placa de păr. Că le-a angajat pe unele dintre ele pe baza unor prietenii de familie. Că a transportat mobilă cu un microbuz al radioului. Că a plătit doi lei pentru site și că audiența postului a crescut ușor în condițiile în care a păstrat mai puțin de jumătate dintre angajați. Mulți dintre cei rămași au ieșit în stradă, protestând față de comportamentul său. În replică, Laura Sgaverdea a vorbit despre lucruri cu adevărat grave. Despre politizarea unui post de radio public, finanțat cu sume amețitoare de către bugetul de stat, despre abuzuri grosonale ale președintelui SRR Georgică Severin, despre impunerea în funcții decizionale a unor oameni angajați și obligați politic. Au urmat verificări și anchete. S-au găsit deja primii vinovați. S-au aplicat și sancțiuni. Procesele însă continuă!

Comportamentul managerului Laura Sgaverdea este descris într-un raport de 150 de pagini. „A dovedit o atitudine necorespunzătoare, o conduită necivilizată, a utilizat în relaţia profesională cu salariaţii ST Reşiţa, insulta, calomnia, purtarea abuzivă, vătămarea sănătăţii faţă de angajaţii din subordinea acesteia, toate aceste fapte fiind circumscrise noţiunilor mai largi de abuz în funcţie prin crearea unui mediu ostil la locul de muncă şi hărţuire psihologică, morală a salariatului”, este o parte din concluzia raportului care a dus la sancționarea managerului Radio Reșița cu retrogradarea în funcţia de realizator de emisiuni, pentru o perioadă de 60 de zile. „Este o decizie cu care nu sunt de acord, e și nedreaptă, și ilogică, dar pe care o voi respecta. Voi realiza emisiunea de dimineață, emisiunea de muzică populară, dar în același timp voi contesta în instanţă raportul și sancțiunea dispusă. Nu pot accepta o serie întreagă de neadevăruri ce-mi sunt imputate. Așa cum am mai spus, au încercat să mă execute politic. Sunt abuzuri grave care s-au petrecut la nivelul studioului regional din Reșița, sunt lucruri pe care le-am semnalat și pe care timpul și instituțiile abilitate le vor demonstra”, a comentat Laura Sgaverdea pentru expressdebanat.ro. 

Georgică Severin e dator și el la rândul lui cu o serie de răspunsuri. De data asta, lucrurile fiind mult mai serioase. Deocamdată nu e vorba despre răspunsuri în fața procurorilor anticorupție, pe care managerul Sgaverdea i-a sesizat cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu ce s-ar fi comis în relația cu Radio Reșița, ci despre concluziile raportului Curții de Conturi. Audiotirii au descoperit că Severin ar fi luat salarii mai mari decât prevede legea, statul fiind prejudiciat cu sume uriașe prin decontări şi plăţi ilegale. Potrivit Curţii, şi călătoriile la business class ale lui Georgică Severin, şeful Radioului, ar fi fost ilegale. De asemenea, în călătoriile sale, a beneficiat de o diurnă mai mare decât cea prevăzută de lege. În total, bugetul Radioului a fost prejudiciat cu aproape 200.000 de mii de lei. Pe frecvența SRR e liniște totală. Severin tace. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Cultură şi Presă CulturMedia atrage însă atenţia asupra jafului din bani publici şi conducerii discreţionare, constatate de Curtea de Conturi, şi cere Parlamentului demiterea lui Georgică Severin!