Judecătoarea Stuparu a rămas în pronunțare: La prima vedere, împărțirea banilor primăriilor cărășene pare pe lângă lege!

explo 1000x200

Fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin, astăzi vicepreședinte PSD Caraș-Severin, Gabriela Stuparu, analizează legalitatea amendamentului prin care noua majoritate din Consiliul Județean a împărțit discreționar banii proveniți din cota de impozitare a veniturilor și taxa pe valoare adăugată!

Retragerea sprijinului politic celor cinci social-democrați a dus într-un final la pierderea de către PSD a majorității în Consiliul Județean Caraș-Severin. Asta s-a văzut în special în momentul votului repartizării sumelor de bani către primării, sume necesare pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare. Repartizarea nu s-a făcut așa cum a propus președintele Silviu Hurduzeu și cum s-a discutat în comisiile de specialitate, ci exact cum a propus consilierul Gabriel Dinu, ex-PSD. Fără niciun fel de comentariu sau explicații! „Ceea ce s-a întâmplat nu e decât o revanșă a celor cinci consilieri excluși din PSD. Eu așa am perceput. Lucrurile urmează să fie analizate. Eu cred că e nevoie să analizăm atât chestiunile de fond, cât și cele de formă. Trebuie să vedem dacă sub aspect procedural, pe formă, a fost respectată legea. Același lucru trebuie văzut și pe fond. S-a respectat sau nu legea?! Toată lumea a făcut ce trebuia?! S-au respectat termenele s-au respectat recomandările comisiilor de specialitate sau ale compartimentelor de specialitate?! Dacă lucrurile s-au derulat în parametrii legali și cu respectarea tuturor procedurilor prevăzute de lege e ok, dar pare că lucrurile nu ar fi chiar așa. Cel puțin la prima vedere se pare că lucrurile s-au derulat pe lângă lege. Dacă se dovedește că așa au stat lucrurile, atunci normal că vom face demersuri, fie pentru tragere la răspundere administrativă civilă, fie pentru tragere la răspundere mult mai gravă. Vedem”, a comentat Gabriela Stuparu, fost magistrat, actualmente vicepreședinte PSD Caraș-Severin.

Fosta judecătoare insistă pe faptul că amendamentul prin care a fost schimbată în totalitate propunerea președintelui de împărțire a banilor nu are niciun fundament, nicio justificare. În schimb, forma inițială ținea cont tocmai de solicitările și nevoile primăriilor. „Repet, cel puțin la prima vedere pare că lucrurile sunt pe lângă lege. Poate că pe formă lucrurile se încadrează în limitele legii, dar pe fond mi se pare că nu. Adică nu poți să vii cu un amendament legat de buget fără niciun fel de studiu, de analiză. Nu pot să cred că atunci când vorbești de buget lucrurile se tratează cu atâta ușurință”, a adăugat Gabriela Stuparu. 

banner 970 x 250