Deszăpezire ca la carte în Caraș-Severin?! Nicio sancțiune pentru primăriile din județ!

Sezonul acesta, după codul portocaliu, oamenii au fost mai vehemenți ca niciodată, reacționând la modul în care primăriile și firmele de deszăpezire și-au făcut treaba. Dacă administrațiile celor mai mari orașe din Timiș au fost amendate de Poliție pentru că nu au curățat străzile secundare, în Caraș-Severin toți primarii pot dormi liniștiți…

În urmă cu o săptămână, duminică dimineață, în Caraș-Severin și Timiș a fost haos. Și aici nu ne referim la circulația pe arterele principale din localități, unde măcar stratul de zăpadă atingea doar câțiva centimetri, după trecerea plugurilor, ci la străzile secundare, unde practic mașinile au rămas blocate în nămeți.

Neimplicarea autorităților locale pentru deszăpezirea drumurilor laterale a atras după sine amenzi pentru primăriile din Timișoara și Lugoj: câte 3.054 de lei pentru fiecare. În Caraș-Severin însă… boierie. Nimeni n-a primit nicio sancțiune contravențională, asta deși deszăpezirea pe străzile secundare a fost făcută abia de joi… de creșterea temperaturilor!

CITEȘTE ȘI: Moș Crăciun a venit cu amenda! Primăriile din Timișoara și Lugoj, sancționate de Poliția Rutieră pentru starea drumurilor

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Dinu Nicorici, ne-a transmis că singurele sancțiuni aplicate au vizat două societăți comerciale. Nici în cazul lor n-a fost vorba despre vreo amendă contravențională, ci doar de avertisment. „Două societăți comerciale au fost sancționate cu avertisment pentru faptul că nu au menținut viabilitatea drumului public. Este vorba de societățile comerciale care aveau contracte de deszăpezire pe DJ582 și DN58A”.

Drumul județean menționat este cel care duce spre Semenic, deszăpezirea sa intrând în atribuțiile SC AMM CONSTRUCT 2015 SRL, în asociere cu S.C. ALPHA CONSTRUCT SISTEM S.A. Prefectul Matei Lupu a cerut chiar rezilierea acestui contract pe motiv că, spune el, s-a lucrat cu o singură mașină care a trecut pe drum o singură dată în 24 de ore.

CITEȘTE ȘI: Spre Semenic, dezastru! „Reziliați contractul!”

Pe Drumul Național DN 58A (zona Soceni – Ezeriș – Fârliug), cei care se ocupă de deszăpezire, fiind contractați de SDN Caransebeș, sunt cei de la SC RIPOSTA TRANS SRL, în asociere cu SC ATHOS COM SRL.