Moș Crăciun a venit cu amenda! Primăriile din Timișoara și Lugoj, sancționate de Poliția Rutieră pentru starea drumurilor

Proverbul cu boii care nu trag la omul sărac se potrivește din plin în aceste zile pentru primăriile municipiilor din Timiș care, pe lângă faptul că au primit o mulțime de „felicitări” (cu ghilimelele de rigoare și deloc de reprodus) pentru modul în care au curățat drumurile, s-au mai trezit și amendate.

Decizia a fost luată de către polițiștii din cadrul I.P.J. Timiș, după numeroasele sesizări înaintate către aceștia și care reclamau modul în care drumurile au fost deszăpezite. Loviți de soartă, administratorii drumurilor din Lugoj, în frunte cu primarul Francisc Boldea, dar și instituția păstorită de Nicolae Robu, au mai primit și o lovitură la buget, fiind nevoiți să achite câte 3.054 lei.

„În urma verificărilor s-a constatat faptul că atât pe arterele principale de pe raza municipiilor și orașelor, cât și pe drumurile naționale și județene se poate circula în condiții normale, însă pe străzile secundare, având în vedere stratul de polei care s-a format din cauza nedeszăpezirii totale sau parțiale, ne confruntăm cu situații dificile, fapt ce îngreunează circulația și fluența traficului”, este justificarea celor de la I.P.J. Timiș.

Aceeași amendă, de 3.054 de lei, a fost aplicată și Primăriei Timișoara pentru modul în care a deszăpezit străzile din oraș. Situația pare comică, dacă nu ar fi tragică, însă cel puțin trezește la realitate administrațiile locale, ce mai mereu au declarat că drumurile din oraș sunt practicabile și implicit curățate.