SC Piețe SA va fi preluată de Primăria Reșița

Momentan societate a consiliului local, executivul intenționează ca odată cu ieșirea societății din insolvență să o transforme într-un serviciu al Primăriei Reșiței. Legislativul a preluat datoriile de la Piețe către bănci, iar șansele ca activitatea firmei să se deruleze în condiții normale sunt mari, potrivit estimărilor locale.

Societatea Consiliului Local, SC Piețe Reșița SA este amintită în scandalul de deturnare a banilor europeni, după ce procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a primarului de la Fârliug, Ioan Borduz. Printre persoanele care mai apar în dosar se numără și fostul director al societății din subordinea consliului local Reșița, Adrian Damian.

Din partea firmelor pretins prestatoare de servicii, în cursul lunii februarie 2010, aceste contracte au fost semnate de inculpaţii Damian Ilie Adrian, Olar Duşan Mircea, Duma Durain Ionela Veronica şi Nicorici Cosmin, ca reprezentanţi legali ai respectivelor firme”, precizează procurorii DNA.

Reacții locale
Deși edilul șef al Reșiței a vorbit la cea mai recentă conferită de presă a sa despre faptul că intenționează să transforme „Piețele” în serviciu al Primăriei, a refuzat să facă vreun comentariu despre trimiterea în judecată a lui Adrian Damian. „Cel care răspunde de SC Piețe Reșița SA este viceprimarul PD-L al Reșiței, Cristian Panfil. Cred că el ar trebui să facă declarațiile pe acest subiect. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic legat de acest subiect, astfel că, prefer să nu fac niciun comentariu”, a precizat edilul șef al orașului, Mihai Stepanescu.

Acesta a prezentat în schimb care sunt planurile pentru societatea aflată acum în insolvență. „Intenționăm să o transformăm într-un serviciu al Primăriei, după ce iese din insolvență. Am inițiat deja un proiect de hotărâre de consiliu local pe această temă. Noi am ajutat cât am putut firma consiliului local. I-am preluat toate ratele la bănci”, a subliniat Mihai Stepanescu. Datoriile pe care le are SC Piețe Reșița SA se ridică acum la 1.400.000 de lei.

Comments

  1. loty says:

    Aceasta piata arata jalnic dupa ce s-au investit o gromada de bani in ea. Nu inteleg de ce nu se implica primaria, pentru ca totusi este o zona centrala, de fapt cred ca cea mai aglomerata zona din centru. Cu investitii minore primaria ar putea igieniza aceasta zona, respectiv refacerea carfosabilului din zona si a parcarilor. dar cine sa faca…………..daca nu mai sunt bani