Reșițenii plătesc pentru țeapa de la kilometrul 7

Gradul de îndatorare al municipalității reșițene este acum de 29%, ceea ce înseamnă că se apropie de limita maximă permisă de lege, de 30%. Aceasta nu ar fi o problemă, însă din ianuarie 2012, locuitorii orașului vor trebui să suporte achitarea ratelor făcute de administrația trecută pentru așa zisa investiție de la kilometrul 7.

Reșițenii vor începe să simtă contractarea împrumuturilor făcute de administrația trecută pentru investiția eșuată de la kilometrul 7. Cele patru milioane de euro blocate într-un teren nivelat, şi fără utilităţi, vor prelungi criza economică în care se află acum orașul. Edilul șef le face cunoscute reșițenilor aceste lucruri, mai ales pentru faptul că, din ianuarie 2012, bugetul local va trebui să suporte returnarea banilor luați sub formă de împrumut.

„Trebuie să avem în vedere faptul că lucrurile se vor înrăutăți, iar criza financiară se prelungește. Nu putem spune că am depăşit-o”, spune Mihai Stepanescu, care se declară nemulțumit de faptul că patru milioane de euro sunt blocați în terenul de la Kilometru 7, care nu își găsește utilitatea.

„În momentul de față, gradul de îndatorare al Primăriei Reșița este de 29%”, a subliniat independentul, care a adăugat că deși ar exista subterfugii pentru contractarea unor alte credite refuză să facă acest lucru. Asta pentru că ulterior, reșițenii vor avea de suportat pierderile din bugetul local.