Reșița va avea 14.000 de parcaje

Dacă până în urmă cu câțiva ani, Reșița avea doar 7.000 de locuri de parcare, acum numărul lor a crescut considerabil. În plus, potrivit studiilor de fezabilitate, în următorii ani, orașul va avea 14.000 de locuri în care șoferii să își poată parca autoturismele.

Aleșii locali au aprobat la ultimul plen un proiect de hotărâre care vizează taxele de parcare pe care le vor plăti reșițenii. Documentul vine cu o diferențiere între persoanele fizice și cele juridice. Pentru firme, tariful de închiriere a locurilor de parcaje va fi de 150 de lei pe an, în locațiile în care parcările de reședință se intersectează cu cele de serviciu, așa cum este cazul celor din centrul orașului, de la Sala Polivalentă. Astfel că, aceștia vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar.

Edilul șef al orașului vine cu explicații pentru ceea ce se va întâmpla în perioada următoare în ce privește parcajele. „Dacă până acum câțiva ani, numărul acestora nu putea să fie mai mare de 7.000, actuala administrație a reușit să mai facă locuri de parcare. În plus, există studii de fezabilitate pentru 14.000 de șoferi care vor să își parcheze mașinile în Reșița. Trebuie să găsim o soluție să punem planurile în aplicare”, a spus Mihai Stepanescu. Acesta a adăugat faptul că și așa numărul parcajelor va fi insuficient, în contextul în care reșițenii au circa 20.000 de mașini, însă criza va fi semnificativ diminuată.

leader board 728 x 90 px