Decor pentru sărbători cu buget de criză

Cum conturile Primăriei au fost mai tot timpul goale în acest an, pentru împodobirea oraşului în pragul sărbătorilor de iarnă s-au adoptat soluţii de criză. Mare parte din elementele de iluminat care coloroează bulevardele şi parcurile a fost realizată de angajaţii Direcţiei de Întreţinere a Patrimoniului.

 

Primăria Reşiţa a decis să lucreze, pe cât posibil, în regie proprie la decorarea oraşului pentru a diminua cheltuielile cu elementele de iluminat specifice sărbătorilor de iarnă. “Datorită împlicării colegilor de la Direcţia de Întreţinere a Patrimoniului am reuşit să realizăm în regie proprie multe din elementele care impresionează reşiţenii şi, bineînţeles, trecătorii. Am achiziţionat doar materiale, ceea ce a condus la o diminuare importantă a costurilor, pentru că putem vorbi de costuri reduse sub jumătate. O serie de cheltuieli indirecte au fost eliminate, de adaos nici nu mai putem vorbi, iar manopera a constituit o parte infimă din preţul de cost. Am venit cu elemente noi şi am reuşit să ne bucurăm de aprecierile reşiţenilor”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

leader board 728 x 90 px

Municipalitatea a cheltuit 15.000 lei pe materialul brut. Alte 5.000 de euro au fost cheltuite pe unele elemente de iluminat arhitectural amplasate în zona Henn, în Centrul Civic şi în câteva parcuri din oraş.