Impozitul reșițenilor rămâne neschimbat

De patru ani, valoarea impozitelor pe care le plătesc reșițenii este la fel de mare. Asta pentru că, potrivit municipalității, oamenii au cheltuieli destul de mari. Astfel că, cei care plătesc integral suma datorată la buget în primul trimestru al anului, vor beneficia de o reducere de 10%.

În ultimii patru ani, aleșii locali nu s-au atins de valoarea impozitelor pe care le plătesc reșițenii la bugetul de stat. Astfel că, pentru un apartament cu trei camere, o familie care deține și o mașină trebuie să plătească circa 160 de lei. Dacă suma se plătește integral în primul trimestru al anului, atunci valoarea impozitului scade cu 10 procente. „Reșițenii nu au bani și pentru plata majorată a taxelor locale, astfel că nu ne-am atins de valoarea lor”, a spus Mihai Stepanescu, edilul șef al orașului. Aleșii locali se gândesc să adopte și o decizie care să îi scape pe oameni și de plata oricăror penalități, astfel încât să plătească oricând pe parcursul celor 365 de zile ale anului.

Reacții pozitive
Reșițenii spun că este un lucru bun că valoarea rămâne neschimbată. „Și așa avem de plătit sume fabuloase pe căldură și mâncare. Este bine că măcar impozitele rămân la fel”, a spus Tereza Marinică, o pensionară care locuiește în cartierul Govândari.