Vali Rusu vrea să scape Reşiţa de faliment

Viitorul candidat la Primăria Reşiţei, deputatul PD-L Valentin Rusu, a lansat un nou atac la adresa actualului edil-şef, independentul Mihai Stepanescu, pe care îl acuză mai nou şi de rea credinţă.

Parlamentarul a vorbit iarăşi despre problemele municipiului, afirmând că Reşiţa se află în pragul falimentului, lucru de care ar fi răspunzător primarul Stepanescu. “De vină sunt incompetenţa, indolenţa şi, mai nou, se pare, reaua voinţă a conducerii municipiului nostru, a primarului, care tratează totul cu atâta nepăsare şi nepricepere”, a acuzat Rusu. Acesta şi-a argumentat afirmaţia invocând procesele legate de falimentul Prescomului şi CET-ului, de parcă Stepanescu ar fi fost directorul celor două societăţi ale Consiliului Local. “Executorul sindic a câştigat în instanţă, cu hotărâre definitivă şi irevocabilă, procesele cu Prescomul şi cu CET-ul vechi, la Prescom pentru cele 63 de miliarde datorie, la CET-ul vechi, pentru cele 111 miliarde datorie. E foarte posibil ca începând din luna martie, executarea conturilor şi a Primăriei Reşiţa să fie iminentă”, a explicat Rusu.
Acuzaţiile deputatului nu se opresc aici. Are însă şi cuvinte de laudă, la adresa noului şef de la Pieţe, Roni Andrei, nimeni altul decât ginerele lui Ioan Borduz, primarul comunei Fîrliug. “De ce nu a dat bani Prescomului atâta timp cât a fost societatea Primăriei? A privatizat-o şi acum dă bani la zi acelui privat. Eu nu am simţit că Reşiţa ar fi mai curată, că s-ar fi schimbat ceva. La fel se întâmplă astăzi cu CET-ul. Nu plăteşte pentru că nu vrea. Singurul SRL al Consiliului Local care funcţionează este SC, Pieţe”, a mai spus parlamentarul.
Replică ironică şi la obiect
Primarul Mihai Stepanescu nu a vrut să rămână dator şi a explicat cum au ajuns în faliment cele două societăţi ale Consiliului Local. “Ca urmare a afirmaţiilor unui deputat dezinformator şi fin – observator, mă văd obligat să fac unele precizări. Cum era de aşteptat, în urma datoriilor rezultate din contractele încheiate între beneficiari precum centre bugetare/unităţi de învăţământ, unităţi ale Primăriei, Consiliului Local şi operatorii Consiliului Local respectiv SC Prescom şi SC CET, aceste societăţi au ajuns în pragul falimentului. La acest deznodământ considerăm că a contribuit şi refuzarea auditului de patru ori de către SC Prescom şi respectiv două ori de către SC CET. Astfel pe rolul instanţelor judecătoreşti Municipiul Reşiţa şi Consiliul Local sunt părţi în procese nefinalizate prin sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, procese pe care sperăm  să le câştigăm, conform prevederilor legale şi a probelor pe care le administrăm în instanţă, în caz contrar decizia va fi luată după informare publică”, a precizat edilul-şef.
Reşiţenii plătesc pentru managementul defectuos
În ceea ce priveşte acuzaţia că Prescomul nu ar fi fost sprijinit, Stepanescu susţine că municipalitatea a luat chiar şi un credit pentru acoperirea  datoriilor anilor precedenţi, „rezultate din managementul defectuos al societăţilor Consiliului Local”. Situaţia este similară şi la SC Pieţe. „A ajuns în pragul falimentului din cauza managementului defectuos, a achiziţiilor exagerate de la Piaţa Reşiţa Sud. Şi în cazul acestei societăţi, creditul contractat a fost preluat în totalitate de către Primăria Reşiţa în scopul revigorării activităţii şi pentru a crea un serviciu public propriu. Am recomandat acestei societăţi scăderea tarifelor practicate pentru a proteja producătorii, comercianţii şi, implicit,  cetăţenii acestui municipiu. Totodată recomandăm conducerii numită politic să fie mai prudentă cu laudele şi să sprijine municipalitatea ca măcar în 2012 , reşiţenii să beneficieze de alocaţii bugetare”, a replicat primarul.
CET-ul înghite banii de investiţii
Stepanescu dezminte că municipalitatea nu ar fi plătit niciun leu pentru deblocarea situaţiei de la CET. „În ultima perioadă de timp, cu sumele încasate la bugetul local din impozitele şi taxele reşiţenilor am achitat parte a datoriilor operatorului CET, obstrucţionând astfel realizarea altor obiective de interes municipal pentru a menţine funcţionabil sistemul de termoficare în şcolile şi casele cetăţenilor racordaţi la acest sistem perdant. Considerăm că intervenţiile repetate în mass-media ale persoanei menţionate încearcă abaterea atenţiei de la deciziile politice care au avut drept scop nealocarea unor venituri provenite din rectificări bugetare, inclusiv pentru anul 2012 la bugetul local”, a mai spus Stepanescu.

„Falimentarea societăţilor Prescom, Pieţe Reşiţa şi CET Energoterm, este legată de falimentarea şi vinderea SC Drumuri şi Poduri Caraş-Severin (singura societate condusă de „deputatul butoane”), aceste societăţi având  lichidator comun, respectiv S.C.P. Tudor & Asociaţii S.P.R.L. Dorindu-i sănătate acestui dezinformator, necunoscut în Colegiul Oraviţa, aşa cum am mai precizat, îl invit să vină cu cel puţin o idee constructivă spre binele reşiţenilor, în caz contrar neputând fi considerat decât purtător de vorbe, supoziţii, etc.”, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei

Comments

 1. Ionut says:

  Am o rugaminte la dvs: nu mai umpleti pagina cu declaratiile acestui g…i portocaliu,acestui hot

 2. major says:

  Presa impartiala ? Ar fi trebuit sa relatati obiectiv disputa dintre 2 oameni politici, in fine, un om politic si un padurar. Ati ales inca din titlu sa faceti dovada aservirii politice.

 3. ioana says:

  PDL-ISTUL ASTA DE RUSU NU SE MAI POTOLESTE CU MINCIUNILE , ABERATIILE …E DIN CE IN CE MAI RIDICOL ..! SA-L IA DE MANA PE BASE , VRUNZA VERDE SI SA PLECE CU VAPORUL DEPARTE DEPARTE ….DE RESITA ..

  .