Microcentralele de cartier, armele lui Rusu

Nefinalizarea la termenul stabilit a celor opt centrale de cartier i-a oferit deputatului PD-L Vali Rusu un nou prilej de a-l ataca pe primarul Mihai Stepanescu, căruia intenţionează să-i ia locul la viitoarele alegeri.

Parlamentarul a profitat de faptul că microcentralele de cartier din Reşiţa, care ar trebui să înlocuiască vechiul şi păgubosul sistem de termoficare, nu sunt puse în funcţiuni nici la o lună de la termenul stabilit. “Problema termiei nu e rezolvată nici la o lună de zile după termenul de finalizare al microcentralelor. Spunea că două sunt pornite. Fals. Punctul termic de la Genelară 2 şi cel de pe Timişoarei au fost pornite pentru manevre de probe, ele nu au vreun contract de furnizare a gazului, deci nu au cum să funcţioneze”, acuză parlamentarul. Pentru achitarea datoriilor societăţii de termoficare şi evitarea sistării gazului către CET s-a obţinut ca termen începutul lunii februarie, care bate la uşă. Vali Rusu susţine însă că asta ar fi ultima grijă a Primăriei Reşiţa, care nu ar fi plătit nici un leu.

Primarul Stepanescu a ţinut să lămurească problema termoficării. „La două din cele şase puncte termice s-au făcut probe/verificări tehnice, fiind în stare de funcţionare. Săptămână aceasta, conform promisiunilor constructorului, trebuie să fie funcţionale alte patru centrale şi date în folosinţă după încheierea contractelor cu furnizorul de gaz de către operatorul local CET 2010. Celelalte două centrale vor fi finalizate în cursul lunii februarie”, a precizat edilul-şef.