Comasarea, victoria USL şi a protestatarilor

Tinerii social-democraţi din Caraş-Severin au salutat decizia Curţii Constituţionale prin care s-a respins comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Cătălin Hogea, preşedintele TSD Caraş-Severin, este convins că doar sesizarea de neconstituţionalitate făcută de USL, care a refuzat astfel să fie complice la jocul antidemocratic al puterii, şi ieşirea oamenilor în stradă au făcut ca alegerile să se desfăşoare separat. “Guvernul ar trebui să demisioneze pentru că, deşi nu a existat niciun argument care să susţină comasarea alegerilor, PD-L a refuzat toate semnalele societăţii civile, semnalele opoziţiei, adoptând legea prin angajarea răspunderii. Din interes politic, PD-L este gata oricând să aducă România la ceea ce era înainte de 1989”, a declarat Hogea.
Liderul tinerilor pesedişti spune că orice politician responsabil trebuie să ţină cont de nevoile şi revendicările oamenilor şi că e nevoie de alegeri anticipate. “Un lucru este clar: Românii nu mai vor să fie conduşi de Traian Băsescu şi de guvernul Boc. Chiar dacă este frig, chiar dacă va fi viscol, oamenii vor fi în continuare nemultumiţi şi se vor simţi nereprezentaţi de Traian Băsescu şi de guvernul Boc. Tsd Caraş-Severin crede cu fermitate în necesitatea dialogului cu organizaţiile civice și profesionale”, a mai spus Hogea.