„La Reşiţa nu va fi autostradă pe timpul vieţii noastre!”

Caraş-Severinul nu are niciun kilometru de autostradă şi nici nu va avea vreunul, cel puţin nu în următoarele decenii!

Ajuns şi la Reşiţa în cadrul vizitei de lucru pe care a făcut-o în Regiunea Vest pentru a se pune la punct cu problemele de infrastructură, Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, a prezentat planurile ministerului legate de reţeaua de autostrăzi. Caraş-Severinul este ocolit de fiecare dintre autostrăzile care urmează să se construiască în România, dar Şova spune că vom fi la doar 40 de kilometri de Coridorul 4, „Timişoara – Lugoj”. Ministrul i-a liniştit pe cărăşeni spunând că despre o autostradă care să traverseze judeţul s-ar putea vorbi abia din 2020 încolo. Deputatul Ion Mocioalcă a spus însă lucrurilor pe nume: „La Reşiţa nu va fi autostradă pe timpul vieţii noastre, trebuie să înţelegem lucrul ăsta!”.

Liderul social-democrat a ţinut să explice motivele pentru care a afirmat atât de vehement acest lucru. „Am participat la şedinţa grupului parlamentar PSD cu domnul ministru Şova. A fost pur şi simplu călcat în picioare, pentru că fiecare parlamentar voia ca autostrada să treacă prin judeţul lui şi, dacă se poate, prin oraşul lui şi, dacă se poate, pe la el pe la poartă. Parlamentarii de Caraş au înţeles că în judeţul nostru, cu 280.000 de locuitori, dacă avem nişte drumuri expres foarte bune, nu putem avea autostradă. Aceasta este poziţia parlamentarilor PSD din Caraş-Severin. Ne interesează cei 15-20 de kilometri de la Moldova Nouă la Orşova, ca să facem din Clisura aia un tronson turistic prezentabil. Mă interesează foarte tare DN 57 A, de la Stamora Moraviţa la Oraviţa – Moldova Nouă, care este praf”, a declarat deputatul PSD.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)

Comments

  1. Podsekalnikov says:

    Big fucking surprise! noi nu prea contam la nivel national. Mai vreti o predictie: resita se v-a transforma incet in Anina2 in circa 4-5 ani.Semnele se vad de ceva vreme.-somaj,saracie,perspective=0. Sfatul meu e sa va faceti bagajele.